Naslovnica / NOVICE / Šinšin for the win – svetovno prvenstvo v show plesih

Šinšin for the win – svetovno prvenstvo v show plesih

Minuli teden smo se Šinšinovčki udeležili težko pričakovanega svetovnega prvenstva v show plesih v Zieloni gori na Poljskem. Na prvenstvu je sodelovalo 22 držav iz 3 celin.

Na državnem prvenstvu so se na svetovno prvenstvo kvalificirali show dance otroci s točko z naslovom BUDILKA in mala skupina s točko TEKMA, koreografinje Tine Habun. V mladinski kategoriji sta se na svetovno prvenstvo uvrstila Živa Babnik in Grega Golob s točko DROWN TO YOU in solist Grega Golob s točko HELLO, koreografinje Ane Medvešček. Grega in Živa sta nastopala tudi v novi kategoriji PERFORMING ARTS (improvizacija v plesu).

Prvič smo se v tako velikem številu (23) udeležili tako velikega tekmovanja z otroci, ki so stari od 8. do 12 let. Potovali smo z avtobusom dobrih 13 ur. Otroci so seveda uživali bolj kot si lahko mislite. Na dan nastopa na velikem odru so odplesali izvrstno. Priplesali so si finale in dosegli odlično 4. mesto na svetu. Mala skupina, ki jo sestavlja 7 plesalk, je naslednji dan dosegla 16. mesto.

Grega in Živa sta prvič nastopala v PERFORMING ARTS kategoriji in dosegla naslednji rezultat: Živa Babnik 18. mesto in Grega Golob 17. mesto. V mladinskem duetu sta bila izvrstna in si priplesala finale in odlično 5. mesto. Stopničke si je prislužil Grega s točko Hello in dosegel vrhunsko 3. mesto.

 

Po končanem tekmovanju so nas doma pričakali starši, ki so združili svoje moči in navijali skupaj. Tekmo so si ogledali v živo preko prenosa, ki ga organizira IDO (International Dance Organization). Solza in ponosa ni bilo moč skriti. Doma so nas pogostili in nas nagradili s sprejemom.

 

Vsem plesalcem, trenerjem in staršem iskreno čestitamo.

Ana Medvešček