Naslovnica / KULTURA / Skriti likovni zakladi Šole idej na Šutni

Skriti likovni zakladi Šole idej na Šutni

Če bi morda želeli vaš dom ali poslovne prostore okrasiti z deli vrhunskih slovenskih likovnih ustvarjalcev, denimo Lojzeta Perka, Božidarja Jakca, Petra Adamiča, Rajka Čubra… , potem se čim prej zavijte v prodajno likovno galerijo Šola idej na Šutni, da ne zamudite redke priložnosti.

V Kamniku se trenutno sicer ne moremo pohvaliti s kako večjo aktivno likovno galerijo, se pa zato v zasebni likovni galeriji, v Šoli idej na Šutni, skriva prava mala zakladnica kvalitetnih likovnih del priznanih slovenskih avtorjev, ki bi si jih marsikateri ljubitelj in zbiralec del slovenskih slikarjev zagotovo z veseljem želel imeti tudi na svojih stenah.

sola idej perko 1a

Lojze Perko – Na polju, olje, 118 x 79 cm, 1976

Ponudba kvalitetnih likovnih del slovenskih slikarjev je v Šoli idej, simpatične male mestne galerije, katere dejavnost je med Kamničani kar nekako preslabo poznana, sicer nekaj povsem običajnega, ampak trenutno se v njej nahaja prodajna razstava del iz zasebne zbirke med katerimi so tudi dela avtorjev, ki jih na slovenskem trgu umetnin, še posebej pa ne kamniškem, ni moč zaslediti ravno pogosto.

Lojze Perko - Ajda, olje, 78X59 cm, 1977,

Lojze Perko – Ajda, olje, 78 x 59 cm, 1977,

Že ob mimobežnem sprehodu pod arkadami Ideje, stavbe na Šutni 35, hiše, ki se ponaša z zanimivo zgodovino, v njej pa je njega dni prespal celo sam cesar Franc Jožef, skozi stekla pritličnih prostorov, kjer se nahaja Šola idej, naključnemu sprehajalcu padeta v oči dve večji olji znamenitega kamniškega slikarja Lojzeta Perka ter čarobno nostalgične svetlobe polna olja Petra Adamiča, kar je več kot dovoljšen razlog, da človek zajame sapo in vstopi ter začne pasti oči.

sola idej adamic 2

Peter Adamič – Bohinj, olje, 100×48 cm, 1967

Tovrstne galerijske ponudbe del starejših slovenskih avtorjev, ki jih je moč za nameček tudi kupiti, v Kamniku namreč res ni moč srečati na vsakem koraku. Večina tovrstnih del, ki so le redko javno razstavljena, se namreč nahaja v zasebnih zbirkah in svojega lastnika zamenjajo le redko, zato tokratne priložnosti za ogled del in njihov morebiten nakup nikar ne zamudite.

Peter Adamič - Vas, olje , 64X49 cm, 1967

Peter Adamič – Vas, olje , 64X49 cm, 1967

Nasploh je likovna galerija Šola idej, ki jo vodi Nataša Makovec, eden izmed prijetnejših kamniških prostorov, v katerem se občasno odvijajo tudi različne prireditve in dejavnosti, sam prostor pa je moč, skupaj s tehničnimi pripomočki, tudi najeti za različne, bodisi ustvarjalne, bodisi poslovne dejavnosti.

Utrip z odprtja razstave Nine Koželj in Cordue v Šoli idej.

Utrip z odprtja razstave v Šoli idej.

Dejavnost Šole idej namreč ni omejena zgolj na razstavno dejavnost, ki zajema organizirano razstavo in prodajo slik, ampak se v njej odvija še marsikaj drugega, denimo sestanki, izobraževanja, seminarji, okrogle mize in družabna srečanja za manjše skupine od 12-16 oseb, zavisi od dejavnosti, ki se izvaja.

Ogled in nakup slik je možen vsak delovnik, in sicer: ponedeljek, sreda in petek od 9. do 12. ure, ob torkih in četrtkih pa popoldan med 17. in 19. uro.

nina kozelj & cordue 37

Galeristka Nataša Makovec in umetnica Nina Koželj ob odprtju razstave.

V kolikor pa bi morda imeli v zvezi z nakupom in prodajo slik ter najemom prostora kakršna koli, pa se lahko za vse informacije obrnete na gospo Natašo Makovec, na katero se lahko obrnete osebno v Šoli idej, Šutna 35, Kamnik, lahko pa ji pišete na e-mail: natasa.makovec@siol.net, ali pa jo pokličete po telefonu 031 616 400.

Opomba: Vsa likovna dela, katerih fotografije so objavljene v prispevku, si lahko ogledate in kupite v Šoli idej, Šutna 35, 1241 Kamnik

Lokacija Šole idej:

Kontaktni podatki:

Šola idej
Šutna 35
1241 Kamnik

Telefon: 031 616 400
Email: natasa.makovec@siol.net

Delovni čas:

ponedeljek, sreda in petek od 9. do 12. ure
ob torkih in četrtkih med 17. in 19. uro.

PROMO

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve