Naslovnica / NOVICE / Slavnostna akademija ob 70. obletnici AMD Kamnik

Slavnostna akademija ob 70. obletnici AMD Kamnik

Avto moto društvo Kamnik, ki mu je še pred nedavnim skorajda grozilo, da bo prenehalo delovati, je, pod taktirko novega vodstva in z novim zagonom, slovesno obeležilo sedemdesetletnico svojega delovanja.

Včeraj, 22. maja 2015, so se v prostorih dvorane nad kavarno Veronika zbrali člani AMD Kamnik, ki je bilo ustanovljeno pred domala sedemdesetimi leti, natančneje 15. decembra 1945, z ustanovnim zborom v nekdanji gostilni Pri nebeškem očetu. Prvi predsednik tedanjega Avtomobilistično-motociklističnega društva, ki ga je ustanovilo 78 takratnih ljubiteljev bencinskih hlapov je bil Stane Aparnik, člani društva pa so se zavezali k razvoju avto-moto športa in vzgoji novih voznikov. Že dve leti po ustanovitvi je društvo izvedlo prve tečaje opravljanje teoretičnega dela vozniškega izpita, kmalu zatem, pa so začeli tudi s praktičnimi vožnjami ter vsako leto izšolali nekaj sto novih voznikov.

AMD-Kamnik701

Pravzaprav bi lahko rekli, da ga skorajda ni starejšega Kamničana in Kamničanke, ki ne bi vozniškega izpita opravil prav v AMD Kamnik, ki je razen izobraževanja, vrsto let organiziralo tudi vrsto odmevnih in atraktivnih tekmovanj ter prireditev.

AMD-Kamnik705

Zgodovino društva, ki je bila v nadaljevanju predstavljena tudi s kratkim video prikazom zanimivega arhivskega gradiva, je na včerajšnji slovesnosti na kratko predstavil predsednik društva Vladimir Korošec, ki je ob podal tudi pregled dela v zadnjem obdobju, predvsem pa vizijo, usmeritve in program prihodnjega dela društva. AMD Kamnik je namreč lani, kljub desetletjem obstoja, skorajda grozilo, da bo ukinjeno, saj je pred kakimi dvajsetimi leti, predvsem s pojavom zasebnih avtošol, društvo počasi začelo izgubljati svoj zagon. To pa se je, k sreči, spremenilo v lanskem letu, ko je društvo dobilo novo vodstvo in nov polet, ki obeta, da bo društvo aktivno vsaj še nadaljnjih sedemdeset let.

Na slovesnosti sta člane AMD Kamnik, ki se jih ob jubileju zbralo približno toliko, kot pred sedemdesetimi leti na ustanovnem zboru, pozdravila tudi podžupan Občine Kamnik Matej Slapar ter generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije Robert Štaba, ki je društvu izročil tudi priložnostno jubilejno listino.

AMD-Kamnik7018

Slavnostna akademija AMD Kamnik, ki jo je povezovala Barbara Božič, je bila pospremljena s kulturnim programom v katerem so nastopile pevka Branka Božič ter članice plesne šole Šin-šin, po koncu akademije, pa so člani društva druženje nadaljevali ob priložnostni pogostitvi in sproščenem klepetu.

AMD-Kamnik7023