Naslovnica / POUDARJENO / Slavnostni sprejem Tadeja Pogačarja v Komendi

Slavnostni sprejem Tadeja Pogačarja v Komendi

Tadej Pogačar, Komendčan star 20 let, je na dirki Volta ao Algarve premagal vso kolesarsko elito, sokrajani pa so mu ob vrnitvi v domači kraj pripravili slavnostni sprejem.

Mladi kolesar se je v letošnji sezoni najprej preizkusil na dirki po Avstraliji, kjer je zaključil na odličnem 13. mestu. Na Portugalskem je se je v prvi etapi preizkusil v šprintu in ga končal tik za deseterico, v drugi etapi pa jih je pot vodila v gore, za katere pravi da so njegov teren. Na zaključnem vzponu je Tadej ostal edini član ekipe UAE Emirates v prvi skupini, kar mu je dalo prosto pot za napad in za zmago. Pogačar je tik pred zadnjim ovinkom pospešil in tako prvi prečkal ciljno črto.

Cel svet govori o Tadeju, najbolj ponosni pa so nanj domačini. Na torkovo popoldne, 26. 2., je s spremstvom družine, punce in prijateljev prišel v Komendo pred občino na sprejem njemu v čast. Sam je bil bolj redkobeseden, mu je pa zato župan Komende zaželel vrsto nadaljnjih uspehov in ga pobaral, naj le še kdaj pride na kakšno Komendsko dirko, če bo utegnil. Spregovorila sta tudi njegova starša, oba vidno ponosna pa tudi še vedno rahlo zmedena. Njegova mama je povedala, da še vedno ne dojema čisto vsega, kakor da bi sanjala, oba pa sta presrečna ob sinovi zmagi.

 

Tadej je na vprašanje, kako se spopada z vso to novo pozornostjo povedal, da se je nikakor ne more privaditi. Ko je približno dve uri po tekmi prižgal telefon, pravi, »se piskanje sploh ni ustavilo«. S tem je mislil na vse pohvale, želje, čestitke in veselja, ki jih je prejel preko sporočil od bližnjih.

Ko sem ga vprašala, če poleg garanja tudi kdaj uživa pa mi je preprosto odgovoril, da čeprav trdo dela in gara za svoje dosežke v kolesarstvu, prav v tem tudi najbolj uživa in se ob vožnji s kolesom najbolj zabava. Želimo mu veliko uspeha in tudi zabave še v naprej, mi pa bomo nanj ponosni z vsakim mestom ki ga bo ubranil.

Laura Hribar