Naslovnica / NOVICE / Slovo od poletja v Motniku

Slovo od poletja v Motniku

Zadnji avgustovski vikend je v Motniku ni postregel le s sočnim vremenom, temveč tudi z obilico pestrega dogajanja, kjer je lahko vsak našel nekaj zase.

Sobota je bila tokrat športno in ustvarjalno obarvana. Potekala sta namreč kar dva dogodka. Člani Turističnega društva Motnik so organizirali prireditev Slovo poletju, ki je potekala v parku pod lipami.

Že zjutraj se je pričela odvijati slikarska kolonija in priča smo bili izjemnim slikarskim delom. Na svoj račun so prišli tudi otroci, saj so v parku po lipami imeli slikarsko delavnico, kjer so svoje slikarsko znanje dodobra nadgradili. Popoldanski del programa se je končal z razstavo in predstavitvijo izdelkov.

Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji glasbe, saj  je v večernih urah potekal koncert skupine Beer Belly, ki slovi po izvajanju tradicionalne irske glasbe, ki pa jo začini s svojimi skladbami ter priredbami slovenskih ljudskim pesmi.

Drugi dogodek pa je pritegnil predvsem športne oziroma nogometne navdušence.  Na nogometnem igrišču je  potekalo 12 ur nogometa med ekipa iz Tuhinja in Motnika. Domačini so morali priznati premoč gostov, vendar pa se nadejajo, da naslednje leto zmaga ostaja v domačem kraju.

Prvi septembrski dan je privabil vse, ki so se s kolesom želeli podati na  tradicionalni izlet od Snovika do Motnika. Tokrat je bil 12. po vrsti. Gre za kolesarski dogodek, kjer se ljubitelji kolesarjenja iz Snovika odpravijo po 22km dolgi kolesarski poti. Pot se je končala v Motniku, kjer so se vsi kolesarji okrepčali ter ohladili v prijetni senci.

Kljub temu, da Motnik velja za zadnji kraj v občini Kamnik, kamor se vije dolga in zavita pot, pa so bili organizatorji zadovoljni z obiskom. Vsi si prizadevajo, da življenje v majhnih vasicah ne zamre in lahko smo prepričani, da se bo v Motniku še dolgo časa »dogajalo«.

Nina Semprimožnik

Foto utrinki iz Motnika