Naslovnica / NOVICE / Smrtno nevarna ograja na mostu pod žičnico v Kamniški Bistrici

Smrtno nevarna ograja na mostu pod žičnico v Kamniški Bistrici

Dotrajana oziroma dobesedno zanikrno nevzdrževana lesena ograja na mostu prek reke Kamniške Bistrice, na gozdi cesti med žičnico na Veliko Planino proti dolini Korošice in Brsnikom, ki se podira že ob najmanjšem dotiku, je za kakega neprevidnega sprehajalca lahko tudi usodna.

Gozdna cesta, ki od spodnje postaje žičnice vodi proti dolini Korošice in Brsnikom, že desetletja ne služi zgolj spravilu lesa, ampak je obenem, še posebej ob lepih dneh in vikendih, tudi priljubljena rekreativna in sprehajalna pot številnih obiskovalcev doline Kamniške Bistrice.

Spričo tega je stanje lesene ograje, ki jo je dodobra načel zob časa, za nameček pa jo je že lep čas nazaj očitno poškodovalo tudi padajoče drevje, ki tamkaj nemarno leži še danes, več kot zaskrbljujoče in skrajno nevarno.

Ograja na južni strani namreč dobesedno razpada, saj je poškodovana in majava, posamezni elementi nekdaj čvrste ograje, pa se premikajo oz. podirajo že ob najmanjšem dotiku.

Sicer je moč opaziti, da je bila omenjena ograja pred časom, tega je moralo biti že dolgo nazaj, »poflikana« z novimi deskami, ampak sedanje stanje ograje bržkone kar kliče po tragični nesreči.

Pozoren in previden obiskovalec se bo sicer ograje na mostu, preko katerega vodi tudi planinska pot, bržkone na široko izognil, dotrajana ograja pa je kaj lahko usodna za kakega otroka ali kakega drugega nepozornega in neprevidnega nesrečnika, ki bi se utegnil nasloniti na ograjo in omahniti globoko v strugo reke Kamniške Bistrice.

 

Spričo tega pozivamo pristojne, ki so zadolženi in odgovorni za vzdrževanje omenjene gozdne ceste ter mostu, da nemudoma poskrbijo za zavarovanje mostu, predvsem pa čimprejšnjo zamenjavo nevarne ograje, še preden morda pride do nepotrebne nesreče, ki bi jo lahko kasneje, ko bo že prepozno, vsi obžalovali.