Naslovnica / ŠPORT / Smučarski skoki na podgorski velikanki

Smučarski skoki na podgorski velikanki

 Tradicija smučarskih skokov v občini Kamnik je zelo bogata. Žal pa so tekmovanja na kamniški skakalnici in njena obnova zašla v pozabo. Zato so se v ŠD Podgorje odločili, da povrnejo sloves Kamnika v smučarskih skokih. V ta namen so leta 1998 zgradili skakalnico za alpski slog smučarskih skokov, ki omogoča skoke do 25 metrov.

Letošnja zima je pripomogla k izvedbi tekmovanja, ki je potekalo v nedeljo, 11. 2. 2018. Na dobro obiskani prireditvi se je v petih kategorijah pomerilo veliko število tekmovalcev iz bližnje in daljne okolice – celo iz Idrije in Bleda, ki so navduševali z dolgimi in lepimi skoki. Po izvedbi poizkusne serije je sledila svečana otvoritev v letu 2017 povsem prenovljene podgorske velikanke, za kar je najbolj zaslužen vodja tekmovanja in konstruktor skakalnice Stane Žurbi. Na sporedu sta bili dve serij. Najdlje je poletel Damjan Lahajnar (SKK Krnice Idrija) 23,5 m.

Dobra priprava skakalnice in odlična izvedba prireditve sta dokaz, da delo članov ŠD Podgorje ni zaman. Veliko število gledalcev je z aplavzom nagradilo zmagovalce ob prejemu medalj in pokalov iz rok nekdanjih tekmovalcev v smučarskih skokih Gašperja Cvetka in Matjaža Pungertarja (210 m Planica). Skupni zmagovalec tekme Damijan Lahajnar pa je prejel tudi nagrado sponzorja Eko turizem Viženčar Krvavec.

Kot vsako leto se bodo člani ŠD Podgorja in njihovi prijatelji zopet zbrali 25. marca na poletih v Planici. Ob naslednji zimi pa na skakalnici v Podgorju.

 

NAJBOLJŠI TEKMOVALCI PO KATEGORIJAH:

  • kategorija do 15 let: 1. Jakob Klopčič 2. Aljaž Bizjak
  • kategorija od 15 do 25 let: 1. Aljaž Klobčič 2. Gašper Žurbi 3.Gregor Klobčič Jošt Osolin
  • kategorija od 25 do 35 let: 1. Matej Berlec 2. Peter Kirbus 3. Denis Kemperl Janez Lapanja 5. Primož Janežič 6. Domen Štebe 7. Sergej Kacin 8. Gregor Janežič 9. Metod Zobavnik
  • kategorija od 35 do 45 let: 1. Damjan Lahajnar 2. Robert Justin 3. Luka Pančur 4. Tomaž Bizjak 5. Boris Bizjak 6. Silvo Baloh
  • kategorija nad 45 let: 1. Milan Potočnik

 

Besedilo in fotografije: Irena Bergant