Naslovnica / ŠPORT / Šolsko nogometno tekmovanje za osnovnošolce

Šolsko nogometno tekmovanje za osnovnošolce

Preteklo soboto se je na nogometnem igrišču v Mekinjah odvila zaključna prireditev Otroške nogometne šole Kamnik, ki deluje pod okriljem Nogometnega kluba Kamnik.

Zaključnega turnirja v šolskem nogometu so se udeležili učenci od prvega do četrtega razreda osnovnih šol Frana Albrehta, Toma Brejca, Šmartnega v Tuhinju, Stranj in podružničnih šol Mekinje in Nevlje. Glavno vodilo nogometne šole je poudarek na uživanju v nogometni igri, spoznavanju novih prijateljev ter vzgajanje v duhu »fairplaya«, zato izidi iger niso bili v ospredju in se niso beležili.

Igranje je potekalo na šestih malih igriščih, kjer so otroci staršem prikazali veliko nogometnih veščin, veselja in želje po igranju nogometa. Da je zanimanje za nogomet v Kamniku in bližnji okolici veliko, nam pove podatek, da se je prijateljskega turnirja udeležilo okoli osemdeset nogometa željnih otrok. Po zaključnem žvižgu je sledila razglasitev. »Vsi smo zmagovalci« je bil moto dopoldneva, zato so bili vsi, tako fantje kot tudi nekaj deklet, za svoj trud nagrajeni z diplomami.

V iskreno zadovoljstvo nam je bilo, ko smo skozi celotno prireditev opazovali nasmejane in igrive otroke, zato se bomo v Otroški nogometni šoli in Nogometnem klubu Kamnik zavzemali za še več tovrstnih prireditev za nadobudne nogometaše.

Matjaž Klanšek
Vodja mladinskih selekcij NK Kamnik

X