Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Spletno srečanje kamniških podjetnikov

Spletno srečanje kamniških podjetnikov

Četudi bi se bržkone lahko srečali ob radenski in sendvičih, so se člani Podjetniškega kluba Kamnik sinoči sestali nekoliko drugače, in sicer na t.i. hibridnem dogodku, ki je potekal v živo iz prostorov zadruge KIKštarter, saj sodobna tehnologija, kljub aktualnim ukrepom in omejitvam, vendarle omogoča, da si izmenjajo izkušnje preteklih mesecev, poglede za naprej ter prisluhnejo novostim na področju delovanja Podjetniškega kluba Kamnik in KIKštarterja.

Na dogodku, ki ga je pripravil Podjetniški klub Kamnik, je zbrane v Kikštarterju in ob računalniških zaslonih najprej pozdravil Matej Slapar, župan Občine Kamnik in generalni sekretar kluba, ki je izrazil pohvalo in spoštovanje do dela in truda kamniških podjetnikov, saj so v izjemno težkih okoliščinah epidemije znali razvijati in ohraniti svoja podjetja ter delovna mesta.

Prav tako se je zahvalil vsem članom kluba, ki so na kakršen koli način pomagali pri obnovi hiše KIKŠtarterja, ki je postal sodoben, tehnološko opremljen inkubator podjetniških idej in razvoja. Prav iz teh prostorov izhajajo mlada podjetja, ki v tem trenutku že zagotavljajo več sto delovnih mest. Članom kluba je predstavil tudi novosti glede nakupa nekaterih zemljišč v stari Smodnišnici, katerih lastnica je sedaj Občina Kamnik. Kljub razmeram in ukrepom pa župan ostaja optimističen, da se bodo s člani kluba ob prvi možnosti srečali tudi v živo.

Ivan Hribar, predsednik Podjetniškega kluba Kamnik, je članom predstavil svoj pogled naprej in načrtovane aktivnosti kluba v naslednjih mesecih:

»Čeprav je bila skupščina, na kateri ste me izvolili za predsednika Podjetniškega kluba Kamnik že pred skoraj pol leta, smo vsi spoznali, da čas in naše aktivnosti med korona krizo potekajo popolnoma drugače kot pred tem. Dejansko imamo mnogokrat občutek, da za več vložka dela, truda in energije, dobimo manj učinka in rezultatov. A zavedajmo se, da sta naš maksimalni učinek in uspeh, da preživimo, da si pomagamo, se spodbujamo, da se aktivno pripravljamo na obdobje, ko bomo lahko počasi začeli 100% funkcionirati.

Vsakodnevno prilagajanje na hitre spremembe, negotovost in sprejemanje odločitev v nestabilnem poslovnem okolju, je postalo za vse nas že stalnica. Pa vendar ohranjamo nivo realnega optimizma in ustvarjamo projekte in zgodbe za svetlejšo prihodnost za naša podjetja, kraj, krajevno skupnost, mladino, družbo. Prav zato smo se danes srečali malce drugače – z namenom, da ohranjamo stike ter tesne poslovne povezave med člani Podjetniškega kluba Kamnik.«

Predstavil je tudi načrtovan vrhunski turistični dogodek – turistični Start-up, ki bo predvidoma potekal meseca maja v Termah Snovik, ko bodo ukrepi to dovoljevali. Svoje vrste so pri iskanju inovativnih idej za razvoj kamniškega turizma tako strnili Občina Kamnik, Zadruga KIKštarter, KIKštarter pospeševalnik d.o.o., Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, turistično gospodarstvo in Podjetniški klub Kamnik, ki je dolgoletni iniciator in podpornik mladih podjetniških idej v Kamniku. Tudi tokrat je skupni projekt namenjen za dober začetek nove poslovne poti mladih, inovativnih, podjetnih posameznikov, startup-ov in ekip. Turistični startup pa ni namenjen samo mladim, temveč tudi starejšim, ki imajo ideje, voljo in željo za takšne izzive. Kamnik se intenzivno razvija kot aktivna, zelena, trajnostna turistična destinacija in namen ter cilj dogodka sta nadgradnja obstoječe turistične ponudbe z novimi idejami, storitvami in produkti za ustvarjanje novih atraktivnih turističnih programov ter privabljanje večdnevnih gostov. Prav tako je namen dogodka spodbuditi mlade ljudi za študij turističnih ved ter večjega zaposlovanja v panogi turizem na kamniškem.

Ivan Hribar je povedal, da bosta v aprilu mesecu z županom podpisala protokol o sodelovanju med Občino Kamnik in Podjetniškim klubom Kamnik, ki bo podlaga za nadaljevanje in tudi nadgradnjo dobrega sodelovanja med Občino in Klubom tudi v bodoče saj je to – še posebno zaradi blažitev posledic korona krize – nujno za obe strani.

Aleš Juhant in Matjaž Jug, člana UO PKK sta predstavila novosti in pridobitve Zadruge KIKštarter. Aleš Juhant je bil med obnovo stavbe pogonski motor in vir znanja, energije, entuzijazma in praktičnih rešitev pri obnovi. Zahvalil se je vsem članom zadruge KIKštarter, ki so tudi člani Podjetniškega kluba Kamnik, za zaupanje in izrazil upanje, da bodo v njihovem delu prepoznali, da skrbno in preudarno gospodarijo z zaupanim denarjem, ki so ga vložili v Zadrugo KIKštarter.

Dotaknil se je začetkov te hiše, ki je bila sprva upravna stavba Kemijske industrije Kamnik, potem je bila v lasti Iskra Mehanizmov, nato pa so jo od njih odkupili člani Podjetniškega kluba Kamnik za potrebe zadruge KIKštarter. Zahvalil se je predanim mladim, ki so takrat preko Mladinskega centra Kotlovnica zavihali rokave in se lotili prvih obnov. Z razvojem KIKštarterja so se pojavljale nove ideje in seveda potrebe po boljših in predvsem – stalnih prostorih. Z dobrim sodelovanjem Podjetniškega kluba Kamnik in člana kluba podjetja Iskra Mehanizmi ter angažmaja posameznih akterjev, so prišli do dogovora in nakupa stavbe KIKštarter. Juhant je na tem mestu izrekel posebno zahvalo Marjanu Pogačniku, direktorju podjetja Iskra Mehanizmi, ki je pokazal velik posluh za potrebe KIKštarterja in omogočil ugoden odkup stavbe. Navedel je opis del, ki so bila opravljena pri obnovi – v prvi fazi od posnetka stavbe in arhitekture, potem gradbeni odkop, vrtina za toplotno črpalko, sledila so dela v drugi fazi – naredili energetsko prenovo stavbe z novo izolirano fasado in streho, ter poskrbeli za ogrevanje celotne stavbe ter seveda – v tretji fazi popolna prenova podstrešnih prostorov.

Juhant se je iskreno zahvalil vsem, ki so omogočili in aktivno sodelovali pri obnovi: Zidarstvo Ilič, Zarja Kovis, Alfa M, Art Tehnika, Metal Profil, Kronoterm, statik Miha Perne, Primož Jeras in podjetje Elgom, ki sta skupaj delala elektro instalacije, podjetje Radox (nova okna) ter stanovalci KIKštarterja in Alumni člani, ki so pomagali z donacijo, gradbeni odbor, ki ga sestavljajo Andrej Lap, Ivan Hribar, Matjaž Jug, Blaž Jamšek in Urban Bergant ter nadzornik Boris Božičnik.

Tilen Travnik, svetovalec, investitor in ustanovitelj prebojnega startupa Bevo, je predstavil projekt SRIP – hrana in nov laboratorij v KIKštarterju. Razkril je, da njihovo delovanje sloni na razvoju treh stebrov – marketinga, projektu SRIP – hrana in turizmu. Projekt SRIP – hrana omogoča pridobitev 50 odstotkov povrnjenih sredstev od države za investicije, ki so jih vložili v obnovo podstrehe stavbe, male pisarne in vzpostavitev razvojnega laboratorija, kjer poteka razvoj živilskih izdelkov. Ta sredstva so namenjena tudi izvajalcem programa – tako redno zaposlenim kot tudi zunanjim strokovnjakom.

Srečanje članov kluba je tokrat popestrila strokovnjakinja za celovito podobo osebnosti, ki jih je popeljala v svet in bonton moškega oblačenja, seveda dame niso bile prikrajšane za profesionalni nasvet Lee Pisani. Na svoji profesionalni poti je oblikovala ravni oblačenja, merila za izbiro primernih oblačil za vse življenjske priložnosti. Reference tujih strokovnjakov na tem področju potrjujejo, da je Lea Pisani s tem delom inovatorka ne samo v slovenskem, ampak tudi v evropskem prostoru.

Po zanimivi in koristni predstavitvi so člani Podjetniškega kluba Kamnik medsebojno izmenjali izkušnje iz preteklih mesecev in njihove poglede za naprej ter si za slovo dogodka, ki ga je povezovala Nina Irt, zaželeli, da se čim prej oz. takoj, ko bodo to topuščale razmere, znova snidejo tudi v živo.

Četudi so srečanja v živo otežkočena oz. omejena, pa ne gre spregledati, da kamniški podjetniki, ki se združujejo v Podjetniškem klubu Kamnik, zagotovo ne počivajo, kar je moč, če že nikjer drugje, opaziti tudi v novih prostorih Kikštarterja, ki jih že naseljujejo prvi uporabniki.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve