Naslovnica / NOVICE / Spomin na padle borce NOB na Rudniku

Spomin na padle borce NOB na Rudniku

Pri spomeniku padlim borcem na Rudniku pri Radomljah sta v soboto, 9. Januarja 2021, domžalski in kamniški delegaciji Združenja borcev za vrednote NOB položili vence in sveče v spomin na tragične dogodke, ki so se v bližini odvijali 6. januarja 1945, ko je zaradi izdaje izgubilo življenje več kot 30 borcev in aktivistov OF.

Letos zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja epidemije slovesnost ni potekala, sta pa domžalski in kamniški delegaciji ZB za vrednote NOB, skladno s priporočili NIJZ, pri spomeniku položili vence ter na ta način počastili spomin na narodno osvobodilni boj ter na padle borce in aktiviste OF, ki so se odločno uprli okupatorju v času druge svetovne vojne.

Delegaciji so sestavljali Marija Majhenič, predsednica ZB za vrednote NOB Občine Domžale, Roman Rovanšek, predsednik Krajevne organizacije ZB za vrednote Radomlje, Dušan Božičnik, predsednik ZB za vrednote NOB Občine Kamnik, Tone Žibert, predsednik Krajevne organizacije ZB za vrednote NOB Duplica ter praporščaki delegacij.

Zapis in foto: D. Božičnik