Naslovnica / NOVICE / Starejši gasilci in gasilke so se pomerili na regijskem gasilkem tekmovanju

Starejši gasilci in gasilke so se pomerili na regijskem gasilkem tekmovanju

Na stadionu Prijateljstva v Mekinjah je v soboto potekalo regijsko gasilsko tekmovanje za starejše gasilke in gasilce, ki ga je organizirala Regija Ljubljana III v sodelovanju z Gasilsko zvezo Kamnik.

Po dvigu tekmovalne zastave, ki so jo dvignili starejše gasilke in gasilci PGD Kamnik je sledilo tekmovanje v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti.

Vse vaje so opredeljene v Pravilih gasilskih in gasilsko športnih tekmovalnih disciplin Gasilske zveze Slovenije. Sodelovalo je 16 moških enot in 4 ženske enote. Kamniške barve so zastopali starejši gasilci prostovoljnih gasilskih društev Srednja vas, Tunjice in Kamnik.

Župan Matej Slapar jim je zaželel dobrih rezultatov ter se jim zahvalil za to, da so v društvih še vedno aktivni in prenašajo svoje bogato znanje na mlajše rodove gasilk in gasilcev. Poleg tega pa jih je povabil v našo občino tudi ob kakšni drugi priložnosti, saj naravne in kulturne danosti naše lokalne skupnosti ponujajo marsikaj. Željam po dobrih rezultatih pa se je pridružil tudi podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije in poveljnik Regije Ljubljana III Klemen Repovš.

Popoldan je sledila razglasitev rezultatov. Prvo mesto so zasedli gasilci PGD Topole, drugo PGD Križ in tretje PGD Mengeš. Slednji se uvrščajo na državno tekmovanje, ki bo v naslednjem letu. Gasilci PGD Srednja vas so zasedli četrto mesto, sledili so jim društveni kolegi PGD Tunjice in na šestem mestu še PGD Kamnik.

 

V ženski konkurenci so zmagale starejše gasilke PGD Jarše – Rodica, sledile so jim kolegice PGD Sava, tretje mesto pa so zasedle starejše gasilke PGD Loka pri Mengšu.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim z gasilskim pozdravom »Na pomoč!«

Vir in fotografije: Občina Kamnik in GZ Kamnik