Naslovnica / Napovedi in obvestila / Stavka zdravnikov in zobozdravnikov tudi v Zdravstvenem domu Kamnik

Stavka zdravnikov in zobozdravnikov tudi v Zdravstvenem domu Kamnik

Stavkovni letak Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov FIDES.

Stavkovni letak Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov FIDES.

V torek, 8. 11. 2016 ob 7.00, se začne stavka zdravnikov in zobozdravnikov sindikata FIDES. Verjetno se ji bodo pridružili tudi drugi zdravniki oz. zobozdravniki. Stavkali pa bodo tudi zdravniki in zobozdravniki v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik.

Kot obvešča Sindikat FIDES, bodo pacienti v času stavke dobili zdravstveno oskrbo kot doslej. Zdravniki, ki bodo stavkali, naslednjega delovnega dne po nočni, sobotni ali nedeljski oz praznični dežurni službi ne bodo imeli ambulante. Zato bo porušen sistem naročanja oz. bo treba na pregled čakati dlje časa, saj bodo paciente prevzele druge ambulante.

V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov FIDES navajajo: “Stavkamo za boljši zdravstveni sistem. Za sodobne delovne normative in pošteno placilo. Stavkamo tudi za vas.

Stavka se zacne v torek, 8. novembra 2016, ob 7:00 uri. V tem casu bomo delali kot državni uslužbenci, to je 40 ur na teden. Kljub stavki ostaja vaše zdravje na prvem mestu in bo zanj tudi ustrezno ter strokovno poskrbljeno.”