Naslovnica / Napovedi in obvestila / Kako ste zadovoljni z delom policije?
Policisti in policistke svoje delo večkrat predstavijo javnosti, seveda pa jih zanima tudi, kako njihovo delo ocenjujete občani.

Kako ste zadovoljni z delom policije?

Zadovoljstvo prebivalcev z delom policije, spletna anketa

Na spletni strani policije se nahaja spletna anketa, ki se nanaša na zadovoljstvo prebivalcem nad delom policije. Z javnomnenjskimi raziskavami se lahko bistveno izboljšajo razumevanje potreb in pričakovanja javnosti. Ugotovitve raziskav pa vzpodbujajo izboljšanje dela policije, kar krepi partnerski odnos med policijo in prebivalci. Vse to pa v nadaljevanju prispeva tudi k višji stopnji varnosti za vse prebivalce Slovenije.

Ker si želimo čim večjega odziva in posledično relevantnih rezultatov, vas vljudno prosimo, da vabilo k sodelovanju v anketi objavite tudi v svojih medijih. Časa za izpolnjevanje ankete je še do konca tega meseca.

 Anketo najdete na povezavi: Izpolnite anketo o zadovoljstvu z delom policije

Anketa je popolnoma anonimna. Vaši odgovori na anketna vprašanja, ki se shranjujejo v bazo odgovorov, ne vsebujejo nobenih informacij, po katerih bi vas bilo mogoče identificirati. Odgovori na vprašanja niso obvezni, zato je pri vseh samodejno označena možnost Brez odgovora. Slovnična oblika za moški spol se uporablja tudi za ženske.

Dosedanji rezultati javnomnenjskih raziskav, od katerih je bila zadnja izvedena v letu 2014, so pokazali, da je raven zaupanja v slovensko policijo razmeroma visoka. Vendar pa izkazanega zaupanja ne jemljemo kot nekaj samoumevnega, temveč si poskušamo z učinkovitim delom in posluhom za potrebe ljudi prizadevati, da bi ga ohranili in celo izboljšali.

Za vaš čas in trud se vam zahvaljujemo!

PU Ljubljana