Naslovnica / NOVICE / Stoletni jubilej urarstva Cerar

Stoletni jubilej urarstva Cerar

Marta Cerar Leskošek je dama, ki pri svojih 84 letih še vedno vsak teden vsaj trikrat odpre vrata svojega urarstva, katerega stoletni obstoj so včeraj obeležili s prelepo slavnostjo.

Popoldne se je pred urarstvom Cerar zbrala prava množica ljudi, ki so gospe hiteli čestitat za visoki jubilej urarstva, kmalu pa je Glavni trg napolnila glasba Kamniške godbe. Gospe Cerar so godbeniki izpolnili dolgoletno željo in jo postavili na čelo godbe, skupaj pa so krenili proti galeriji Dika, v kateri so razstavljene najlepše in najstarejše ure urarstva Cerar.

Sreča se je zrcalila v očeh gospe Cerar, ko so na mali oder na vrtu galerije Dika pričeli hoditi gostje in govorci. Pozdravil jo je župan Matej Slapar, ki se ji je zahvalil za vztrajnost in srčnost, spregovoril je Branko Meh iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, podelil pa ji je tudi zlati ključ, za dolgoletno uspešno delo na področju obrti in naziv častne članice obrtnih mojstrov. Gospo Marto Cerar so nagovorili še prijatelji, družina in znanci, nato pa so si skupaj ogledali kratek film o gospe Cerar in njenem delu.

Gospa Marta je z nasmehom in solznimi očmi opazovala, kako se del njenega življenja vrti na platnu, zraven pa kimala in pritrjevala svojim že izrečenim besedam. »Pol jih več ni, jaz sem pa še vedno tukaj« pravi, ob spominu na sošolce, ki so ji pred petdesetimi leti prigovarjali, da ona ne bo nikoli urarka. Sama se rada spominja anekdot, pošalila se je, da se njeno urarstvo spremeni kar v spovednico, kadar pride kakšna stranka. Pa jim pove, da ob taki lepi uri, ki jo nosijo že ne smejo biti žalostni ter se malo pošali z njimi in je vsak boljše volje.

Gospa Marta Cerar Leskošek je izjemna podjetnica, srčen in srečen človek, ki je urarstvo sprejela v svoje srce. Zagnano in z veseljem je pomagala očetu, kasneje sta v urarstvu delala z možem, sedaj pa ji pomaga njen sin. Zasluži si prav vse pohvale, čestitke in nazive, ki jih je prejela, sami pa ji želimo še naprej uspešno popravljanje ur in veliko lepih trenutkov v njeni urarski delavnici.

Vse najboljše urarstvo Cerar!