Naslovnica / NOVICE / Strelišče v Podgorju ustreza predpisom

Strelišče v Podgorju ustreza predpisom

Nekatere prebivalce Podgorja in bližnje okolice že nekaj časa vznemirja strelišče, ki ga ima v gozdu pri Podgorju urejeno Strelsko društvo ALFA-PRO, zaradi česar so tudi na Občino Kamnik naslovili več anonimnih prijav. Tamkajšnje prebivalce naj bi motil predvsem hrup, saj naj bi se streljalo vse dni in ob najrazličnejših urah, skrbelo pa naj bi jih tudi za lastno varnost.

Ker gre za dejavnost, ki se izvaja na zasebnem zemljišču in ker Zakon o orožju ter problematika streljanja nista v pristojnosti občine, je Občina Kamnik, kot pojasnjuje na svoji spletni strani, za mnenje povprašala pristojne organe, ki so posredovali odgovor, da je Inšpektorat RS za notranje zadeve v mesecu aprilu 2014 opravil inšpekcijski nadzor strelišča v Podgorju oziroma zemljišča, kjer se izvaja streljanje.

Ugotovili so, da ima strelska organizacija – strelsko društvo v najemu zemljišče za potrebe delovanja strelskega društva. Društvo ima za zemljišče z lastnikom sklenjeno ustrezno najemno pogodbo. Strelsko društvo ima na strelišču red, ki je vseskozi izobešen, strelišče samo pa je zavarovano s trakovi – rdeče bele barve, ponekod pa tudi z dodatnim rumenim trakom. Prav tako so na več mestih izobešene opozorilne table POZOR STRELIŠČE – PREHOD PREPOVEDAN.

Po mnenju inšpektorata, ki je edini pristojen za reševanje problematike streljanja, je na društvenem strelišču ustrezno poskrbljeno za red in varnost, tako da društvo svojo dejavnost izvaja v skladu s predpisi.

strelisce

 

Strelsko vadbišče
Klubsko strelišče se nahaja na sončni jasi, nedaleč od športnega parka Podgorje. Dostop je mogoč tudi z avtomobilom. Da bodo strelci zaščiteni pred padavinami, smo člani društva poleg same ureditve poligona in okolice postavili tudi ličen lesen objekt, kjer je prostora za 6 strelskih mest. Strelišče je predvideno za uporabo ročnega orožja, kot so pištole in revolverji in ima mesto za tarče postavljene na oddaljenost 25 metrov. Tekmuje pa se lahko v preciznem streljanju, kot tudi v dinamičnih vsebinah, za ta namen, pa se poligon priredi tekmovalni progi. V načrtu je tudi postavitev dodatnega strelskega objekta, ki omogočal treninge in tekmovanja preciznega streljanja z MK puško na oddaljenosti 50m.
Strelišče je zgrajeno po vseh normativih in omogoča varno rokovanje z orožjem. Seveda pa je vsak strelec sam odgovoren za ravnanje s svojim orožjem. Velja pravilo: NAJPREJ VARNOST!

(Opis vadbišča na spletni strani Strelskega kluba ALFA-PRO)

Foto: Strelsko društvo ALFA-PRO

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve