Naslovnica / NOVICE / Šutno so ponovno krasili starodobni lepotci

Šutno so ponovno krasili starodobni lepotci

Člani Društva starodobnih vozil Kamnik so ta vikend tradicionalno organizirali Mednarodno revijo starodobnikov, paša za oči pa se je raztezala od Glavnega trga vse do konca Šutne.

Med sprehodom skozi mesto so si obiskovalci lahko ogledali starodobna vozila v treh sklopih; posebno atraktivna vozila, društvene starodobnike ter vozila, ki sodijo med letnike 1889 do 1945, ujeli pa so lahko tudi pogled na zanimive oprave voznikov oziroma lastnikov.

 

Letos so zaradi covid-19 svojo udeležbo na reviji odpovedali tuji lastniki starodobnikov, česar pa se zaradi veličastnosti domačih vozil ob sprehodu po starem mestnem jedru skorajda ni opazilo. Na Glavnem trgu so malo pred poldnevom zbrane pozdravili Luka Svetec s TICa, župan Matej Slapar, predsedstvo zveze Slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil in direktor revije Miroslav Vrhovnik, ki je prejel tudi priznanje zveze SVS.

 

Starodobniki in njihovi lastniki so ob trinajsti uri odrinili proti Moravčam, kjer se bo program nadaljeval, zvečer pa se vračajo v Mekinje.