Naslovnica / ŠPORT / Svetega Primoža so v 24-ih urah največkrat obiskali Matej Hribar, Uroš Feldin in Jana Pavlič
Foto: FB Gorski teki

Svetega Primoža so v 24-ih urah največkrat obiskali Matej Hribar, Uroš Feldin in Jana Pavlič

Včeraj popoldne se je zaključilo letošnje 24-urno naskakovanje Svetega Primoža nad Kamnikom, ki je letos minilo brez rekordnih dosežkov, žal pa tudi z diskvalifikacijo dveh udeležencev, ki sta se poslužila nedovoljenih prevozov.

Med več kot osemdesetimi sodelujočimi sta se tokrat na Svetega Primoža v štiriindvajsetih urah na Svetega Primoža največkrat povzpela Matej Hribar in Uroš Feldin, ki sta naštela vsak 22 pohodov do priljubljene romarsko-izletniške točke pod Veliko planino, vendar je Matej Hribar omenjene vzpone opravil hitreje ter tako postal zmagovalec letošnje 24-urne vzdržljivostne preizkušnje.

Po 19 vzponov so opravili še tekmovalca Aleš Miš in Miha Košir ter tudi Lojze Petek, ki si je s tem prislužil naziv zmagovalca med pohodniki.

Med dekleti oz. ženskami je največ vzponov, in sicer 17, opravila Jana Pavlič,

ki je postala zmagovalka med ženskimi tekmovalkami, medtem ko je zmaga med pohodnicami pripadla Ireni Podbevšek s 15 opravljenimi vzponi, sledili pa sta ji Alenka Repanšek Uršič z 12 ter Špela Mejač z 11-imi vzponi.

Tudi letošnja vztrajnostna preizkušnja je potekala v dobrem vzdušju in brez poškodb sodelujočih, med katerimi je bilo na koncu nekaj kar precej izmučenih, udeležencem in udeleženkam pa vreme letos ni ravno prizanašalo, saj je bilo kar precej muhasto in spremenljivo, kar je bržkone vsaj v neki meri pripomoglo k še težjim pogojem.

 

Kljub temu, da je 24ur Svetega Primoža rekreativna vztrajnostna preizkušnja pri kateri sodelujoči, razen poti, premagujejo in preizkušajo predvsem sami sebe in lastno vztrajnost, vse skupaj pa temelji na fair playu, pa sta bila letos dva tekmovalca zalotena pri nedovoljenem posluževanju prevozov, zaradi česar sta bila nemudoma diskvalificirana, najbrž pa bosta morala v prihodnje k Svetemu Primožu skesano romati kar nekajkrat, da bosta s sebe sprala sramotni greh nesmiselnega goljufanja.

Foto: Janko Žibret

Zmagovalci prireditve so namreč vsi sodelujoči, ki zberejo dovolj dobre volje in poguma, da se, v okviru svojih psihofizičnih zmožnosti, preizkusijo v štiriindvajset urnem obiskovanju Svetega Primoža, ne glede na to, koliko pohodov opravijo, še posebej, če se pri tem, kljub naporom in trudu, znajo celo zabavati.

Tradicionalna prireditev je bila, po zaslugi Petra Uršiča in ekipe prijateljev, ljubiteljev Svetega Primoža, ki mu pri tem pomagajo, znova dobro organizirana, seveda pa gre zahvala tudi vsem pokroviteljem, ki so s svojimi prispevki in donacijami pomagali pri organizaciji in izvedbi simpatične in tudi organizacijsko kar precej naporne vztrajnostne prireditve.

Fotografije: Andrej Jeglič, Janko Žibret in FB profil Gorski teki

Rezultati 24ur Svetega Primoža 2018

Pohodniki in pohodnice

Pohodnik Število vzponov
1.Lojze Petek 19
2.Simon Rusjan 18
3.Matej Žibert 17
Igor Mav 17
Simon Osolnik 14
Urban Križaj 14
Daniel Golič 14
Boštjan Jagodic 12
Marko Galin 12
Bor Bohorič 11
Lojze Peterlin 11
Samo Stražar 11
Miro Hribernik 11
Marjan Mihelič 11
Mirko Zajc 11
Miha Bohorič 10
Janez Narobe 10
Darko Medved 10
Svit Bohorič 9
Martin Vodlan 9
Andrej Marčun 9
Janez Tonin 8
Metod Vodlan 7
Dušan Markuš 7
Rok Ulčar 7
Tadej Medved 7
Milan Galin 6
Stane Zajc 6
Maks Berlec 6
Miran Križaj 6
Jože Šunkar 6
Janez Rus 6
Matjaž Mav 5
Marjan Kokalj 5
Tomaž Skubi 3
Janko Uršič 3
Franc Griljc 3
Pohodnica Število vzponov
1.Irena Podbevšek 15
2.Alenka Repanšek Uršič 12
3.Špela Mejač 11
Helena Mejač 10
Urška Narobe 10
Anita Brunec 10
Mojca Koželj 9
Saša Bohorič 8
Joži Tonin 8
Tatjana Sršen 8
Martina Kvas 8
Martina Vodlan 8
Slavka Vodlan 7
Brigita Zore 7
Irena Burger 6
Tina Škrjanec 6
Barbara Mihelič 6
Andreja Novak 6
Mateja Berlec 6
Mihaela Križaj 6
Mira Šunkar 6
Marinka Milič 6
Darinka Žibert 6
Suzana Zupančič 3
Slavi Repanšek 3
Lea Jošt 2

Tekmovalci in tekmovalke

Tekmovalec Število vzponov
1.Matej Hribar 22
2.Uroš Feldin 22
3.Aleš Miš 19
3.Miha Košir 19
Matjaž Škofic 15
Aleš Kravcar 14
Izidor Cimerman 14
Miha Hribernik 12
Luka Kranjec 12
Klemen Mali 10
Primož Zupan 8
Mitja Kvas 6
Jani Lavrač 5
Tekmovalka Število vzponov
1.Jana Pavlič 17
2.Špela Klemenčič 10
3.Kaja Rebula 10
Maja Zarnik 7
Barbara Galjot 5

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve