Naslovnica / ŠPORT / Tjaša Vrtačič niza uspehe

Tjaša Vrtačič niza uspehe

 Štirje Slovenci so se minulo soboto udeležili tekme za Evropski pokal v triatlonu (elite) kot člani development teama. Triatlon se je odvijal v madžarskem Székesfehérvárju.

Tjaša Vrtačič, Matevž Planko , Klemen Bojanc (vsi TK Trisport Exoterm ) in Katja Hočevar (TKL Ljubljana), so se pomerili v zelo zahtevni dirki, ki se je po plavalnem delu spremenila v borbo s časom na kolesu, kjer so tekmovalci vozili 6 krogov in obstajala je velika verjetnost, da bodo nekoliko počasnejši izpadli (to se zgodi v primerih, ko najhitrejši tekmovalca prehitijo za en krog).

Tjaši in Matevžu je uspelo odlično odplavati in tudi kolesarila sta odlično. Matevž je med moškimi vozil v prvi grupi, Tjaša pa med ženskami v drugi.

 

Tekaški del je Tjaša nadaljevala stopnjevano in na koncu je zasedla 17. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev med članicami, Matevž pa se na kolesu izčrpal in v cilj pritekel s težavo. Končal je na 48. mestu.

Klemen in Katja sta se morala od tekmovanja posloviti že na kolesu.

Tjaša in Klemen sta tekmovala že naslednji dan, na tekmi za Slovenski pokal v Ljubljani, ki je bila tokrat v kronometrski izvedbi. Oba sta v absolutni konkurenci zmagala.

Nataša Planko