Naslovnica / Črna kronika / Na cesti je znova pokalo: Voznica trčila v tovornjak, ki je oplazil še tri vozila

Na cesti je znova pokalo: Voznica trčila v tovornjak, ki je oplazil še tri vozila

V prometni nesreči pri Komendi, v kateri je bilo udeleženih več vozil, sta bili poškodovani dve osebi.

Gasilci, ki so posredovali že ob včerajšnji nesreči na Mengeškem polju, tudi danes nimajo miru, saj so bili nekaj po 12. uri unova poklicani na pomoč. Tokrat na regionalno cesto med Mostami in Sp. Brnikom, kjer je pri odcepu za Komendo prišlo do prometne nezgode v kateri je bilo udeleženih več vozil.

 

Do nesreče je prišlo, ko je osebno vozilo trčilo v tovorno, le-to pa je pri tem pa dodatno oplazilo še tri druga osebna vozila. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi, ki so ju oskrbeli reševalci NMP Kamnik ter prepeljali v UKC Ljubljana.

Po podatkih, ki so jih posredovali s PU Ljubljana, je nesrečo povzročila 58-letna voznica, ki je vozila osebni avtomobil znamke Opel corsa po
glavni cesti iz smeri Žej pri Komendi proti Brniku ter domnevno zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču povzročila prometno nesrečo.
V nesreči je bil udeležen še 40-letni voznik (drž. Bih) tovornega vozila znamke Volvo FH 500 EEV, s pripetim priklopnim vozilom znamke Spitzer SK
2760 (cisterna), 27-letni voznik osebnega vozila znamke Citroen Berlingo in 39-letna voznica osebnega vozila znamke VW Golf.

V nesreči je nastalo za okoli 14.000 evrov materialne škode, policisti pa so 58-letni voznici izdali plačilni nalog.

 

prometna nesreca moste 1

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Kamnik, Komenda in Moste, so prizorišče prometne nesreče zavarovali, poskrbeli za odklop akumulatorjev in usmerjanje prometa, naknadno pa poskrbeli še za čiščenje posledic prometne nesreče.

Prometna nesreča je povzročila tudi precejšen prometni zamašek, saj je bila cesta kar nekaj časa zaprta za ves promet, nesreča pa se je zgodila nekako ravno v času, ko so se z nenavadno nesrečo, ki jo je povzročil kavč, ubadali tudi na gorenjski avtocesti pri Kranju.