Naslovnica / NOVICE / Tradicionalni Pustni smuk je uspel tudi letos

Tradicionalni Pustni smuk je uspel tudi letos

Bajtarji PD Bajtar Velika planina se držimo tradicije in v vsakem vremenu prihajamo na planino, da organiziramo in izvedemo tekmovanja, kot smo si jih zadali in so objavljena na našem koledarju.

24. februarja je bilo vreme strašno. Vse ledeno! Veter, sneg, …. Zahvala Perotu – Petru Kosirniku iz Črnuškega doma in Jurci –  Janku Potočniku, ki je zoral , da smo lahko prišli na planino.

V soboto je bilo lepo vreme in udeleženci so se kar pridno zbirali pred Črnuškim domom. Jure Slemenik, vodja tekmovanja je s svojo ekipo vse brezhibno organiziral, da je tekmovanje potekalo po načrtu.

Maske so bile nadvse zanimive. Pridružili so se tudi najmlajši planinci  PD Kamnik, ki so te dni bivali v Domžalskem domu , kjer potekajo   »Vesele Gorice«. Sami so si v petek zvečer izdelali maske, požrtvovalno barvali in se pripravljali na ta dogodek.

Med 13. tekmovalci je padla izbira na

1.  VAMPIR
2.  HUDIČ
3.  KLOVNESA

Prejeli so zvončke od najmanjšega do velikega.

Za izvirnost mask pa so bili nagrajeni

1. STARA KELNARCA
2. PRODAJALKA VIJOLIC
3. HIPI FAMILY

Prejeli so koške z bajtarskim znakom in zanimivo vsebino:  krača, kislo zelje, toaletni papir, sveča.

Kot skupina so bile nagrajene  VESELE GORICE ,  pa tudi zadnja tekmovalka   MODROLASKA. V Črnuškem domu so vse maske in udeleženci prejeli krofe, čaj in sladkarijo.  Naš KORL – Karol Kutnar, pa je veselo vlekel harmoniko, da je donelo po planini.

HVALA VSEM, KI SO POSKRBELI, DA SE JE TEKMOVANJE V REDU ODVILO IN SMO BILI VSI ZADOVOLJNI, HVALA PA TUDI SNEMALCEMA TV SLOVENIJA, ki sta neutrudno snemala in kasneje smo lahko gledali  prispevek v dnevniku na SLO -1 .

Jure Slemenik se je vsem udeležencem zahvalil in jih povabil na tekmovanje v TURNEM SMUKU, ki bo 1. maja na  Veliki planini, kot vedno ob 11. uri.

V sončnem vremenu smo se razhajali, eni v dolino, drugi na planino v koče, kjer je bilo pustno veselje v razmahu.

Srečno !

Napisala: H. Plahuta
Foto: Miro Štebe