Naslovnica / Črna kronika / Tragediji v Buču je domnevno botrovala prevelika hitrost

Tragediji v Buču je domnevno botrovala prevelika hitrost

Včeraj zvečer je na cesti skozi Tuhinjsko dolino, v naselju Buč, prišlo do tragične prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil 22-letni voznik.

Kamniške urgentne službe so bile včeraj zvečer, okoli 20.15, obveščene o hudi prometni nesreči, do katere je, pri kraju Buč, prišlo na regionalni cesti Kamnik – Ločica.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda znano, da je 22-letni voznik osebnega vozila BMW, ki je bil v vozilu sam, malo pred naseljem Buč, pri vožnji skozi desni nepregledni ovinek, domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, izgubil oblast nad vozilom, oplazil odbojno ograjo in nato trčil v obcestno drevo. Trčenje je bilo tako silovito, da je ukleščen ostal v vozilu in zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

 

Na kraju nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali in razsvetlili mesto nesreče, na vozilu odklopili akumulator ter s tehničnim posegom iz vozila potegnili posmrtne ostanke mladega voznika, nato pa, ko so policisti končali z ogledom kraja nesreče, pa ostanke vozila potegnili na cestišče.

Na kraju nesreče so posredovali tudi reševalci NMP Ljubljana, ki pa tragično preminulemu vozniku niso mogli pomagati.

Policisti bodo o vseh ugotovitvah glede okoliščin prometne nesreče obvestili pristojno tožilstvo, zaradi prometne nesreče pa je bila cesta preko Tuhinjske doline več ur zaprta za ves promet.