Naslovnica / ŠPORT / Trener Rozman je z dekleti vse bolj zadovoljen

Trener Rozman je z dekleti vse bolj zadovoljen

Prva ženska ekipa Calcit Volleyja je do zdaj svoj najtežji test pred uradnim začetkom sezone imela minuli konec tedna v Zagrebu. Pred njimi je bila le domača Mladost, za njimi pa Nova KBM Branik in Vukovar. V tem tednu so igrale v torek še v Celovcu in v četrtek doma proti ATK Grosuplju. Sezona se bo zanje zares začela že v sredo, 3. oktobra, ko bodo v športni dvorani Kamnik v prvem krogu srednjeevropske lige Mevza gostile slovaško ekipo Strabag VC Bratislava.

Četrtkova tekma z Grosupeljčankami je bila pravzaprav trening tekma, saj trenerja sploh nista štela točk, zato pa je bila torkova preizkušnja v Celovcu, v kateri so Kamničanke dobile vseh pet nizov, tista, ki je zadovoljila trenerja Gregorja Rozmana, tako kot tudi močan turnir v Zagrebu.

»Že v Zagrebu pa potem v torek v Celovcu in v četrtek proti Grosuplju je bilo videti, da je naša igra v vzponu. V naši igri je napredek, počasi sestavljamo mozaik in če bomo napredovali še naprej, bo naša igra kmalu takšna, kot mora biti. To je tisti podatek, ki je zame trenutno najbolj pomemben,« pravi Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, ki je zadovoljen tudi zato, ker so njegove varovanke zdrave in nimajo težav s poškodbami.

Ker Kamničanke že v sredo čaka prva uradna tekma v letošnji sezoni, v domači dvorani bodo gostile letos močno ekipo iz Bratislave, je napredek v igri vsekakor ohrabrujoč. »Slovakinje bodo letos izredno močne. Kolikor mi je znano, bodo močnejše za nekdanjo bolgarsko reprezentantko Janevo, pa tudi sicer so se okrepile. Zagotovo ne bo šlo za naivno ekipo. Morali bomo pokazati maksimum, če bomo želeli na začetku sezone iztržiti kolikor toliko ugoden izid. Vsekakor pa bo to dober test pred nadaljevanjem sezone, po katerem bomo videli, kje trenutno smo. Organizacija v sami igri se iz tekme na tekmo dviguje, seveda pa želim to, kar smo delali po vrnitvi iz Zagreba, še nadgraditi. V vsakem primeru bomo relativno dobro pripravljeni, seveda pa to še ne bo naš maksimum,« je še dodal Rozman.

Miha Štamcar