Naslovnica / KULTURA / Trije koncerti ŽKZ Vox Annae

Trije koncerti ŽKZ Vox Annae

Pevke iz Tunjic in okolice, ki delujemo že ​3. sezono, smo letos pripravile 3 koncerte s sakralno vsebino. Tokrat so se naši​ glasovi razlega​li po treh različnih cerkvah​. Petje v akustičnih cerkvah je posebno doživetje in krasen repertoar pesmi, ki ga je izbral naš mladi zborovodja Aleš Sedušak, je navduševal tako poslušalce kot tudi nas pevke.

Naj navedem le nekaj skladb, ki smo jih zapele na koncertu: Laudate Pueri (F.Mendelssohn),​ Ave Maria (J.Brahms), Sancta Maria (J.Schweitzer), Hodie Christus natus est (Palestrina),​ Ave Maria (C:Vremšak) in druge.

30. maja​ smo nastopile v cerkvi Marijinega vnebovzetja ​v Mekinjah, 6.6. v cerkvi sv. Ane​ v Tunjicah in 14.6. na Šmarni gori. Program je s skrbno izbrano vezno besedo ​povezoval Anže Slana, na Šmarni gori pa je zbor predstavila ​predsednica našega zbora Marjeta Čimžar.

​Za zahtevno, a občuteno odigrano, orgelsko spremljavo je poskrbel organist ​Tilen Bajec.

Zahvaljujemo se župnikoma g.​ Piberniku iz Mekinj in g. Razingerju iz Tunjic ter g. Špenku, ključarju s Šmarne gore, ki so nam omogočili koncert.

vox annae

Sezono zaključujemo s sodelovanjem na občinski proslavi v Komendi, sledi krajši dopust, jeseni pa se bomo preizkusile na regijskem tekmovanju pevskih zborov Gorenjske ter se lotile novih izzivov.Ker nas združuje energija in veselje do petja, se rade odzovemo povabilu na kak prijeten dogodek ter ga s svojim petjem in nalezljivo dobro voljo še polepšamo.

Zapisala: Marina Koželj