Naslovnica / KULTURA / Tuhinjski gledališčniki so navdušili z novo predstavo

Tuhinjski gledališčniki so navdušili z novo predstavo

Dramska skupina Kulturnega društva Tuhinj ima pustno soboto in pustno nedeljo že tradicionalno rezervirano za premiero nove komedije. Letos so dvakrat nasmejali občinstvo s špansko komedijo TOC TOC kot adaptacijo francoske drame Laurenta Baffieja.

Šest oseb z obsesivno kompulzivno motnjo (s špansko kratico TOC TOC) je hkrati naročenih pri priznanem zdravniku. Vsak od njih ima hudo težavo, za katero upa, da jo bo dr. Fikfak odpravil. V čakalnici nastane že prava zmešnjava, saj zdravnika ni od nikoder.

Njegova tajnica (Anja Lajmiš)  prosi za potrpljenje, ker njegov let zamuja in tako so prisiljeni, da se skupaj spopadejo s posameznikovimi težavami in sami organizirajo skupinsko terapijo. Na koncu ugotovijo, da zdravnika pravzaprav ne rabijo, saj se izkaže, da na svoje motnje in težave pozabijo v trenutku, ko pomagajo sočloveku.

Frediju (Uroš Bajde) ne uhajajo nenadzorovano iz ust grde besede; Peter (Matjaž Gorjan) pozabi na računanje in preračunavanje; Kristina (Neža Hribar) se ne ustraši bacilov in bakterij;  Lili (Marija Kožlakar) ne ponavlja vsakega stavka po dvakrat;  Marija (Ljuba Lajmiš) se ne križa in ne razmišla, če je pozabila zapreti vodo in Oto (Primož Kožlakar) si upa steči po črtastem podu… Tajnici povedo, da gredo domov, da zdravnika ne potrebujejo.

 

Ostane le Fredi, ker naj bi imel tako hudo motnjo, da mora počakati na zdravnika. V resnici je on tisti priznani zdravnik, ki mu je skupinska terapija spet dobro uspela!

Igralci so, skupaj s tehnično ekipo, odlično dobro opravili svoje delo in občinstvo je vse nagradilo z močnim aplavzom.

Marinka Mošnik
Foto: Teja Kožlakar