Naslovnica / NOVICE / Tunjiške igre brez meja 2020

Tunjiške igre brez meja 2020

Sobotno popoldne je v Tunjicah 5. septembra minilo v znamenju Tunjiških iger brez meja.

Letos so se v organizaciji Društva Tun’ški glas odvile že šesto leto zapored, ob 25. obletnici izhajanja glasila Tunški glas, ki jo v Tunjicah obeležujejo letos, pa so zato igre tematsko predstavile delo uredniškega odbora vse od začetnih sestankov pa do raznosa glasila po vasi.

 

Iger so se udeležile tri ekipe, zopet so, tako kot vsa leta do sedaj, na igrah sodelovali Žabci, ki so letos zasluženo zmagali, na drugo mesto so se uvrstili domači Pujski, tretji pa so bili Medoti iz Dobena.

Obe ekipi sta se igram brez meja pridružili prvič in tako kot prekaljeni Žabci v sproščenem popoldnevu zares uživali. Po končanih igrah je organizator letos prvič popestril program z igrami za otroke in vse, ki so se želeli individualno ali skupinsko preizkusiti v posameznih tekmovalnih igrah in doživeti pravo vzdušje tekmovalcev.

Ob tem smeha ni manjkalo, prav tako ne druženja, za kar je ob predvajanju glasbe poskrbel Denis Teršek. Za prijetno družabno popoldne pa so poleg tekmovalcev poskrbeli povezovalki programa Barbara Klanšek in Milena Erbežnik Klanšek, sodniki, fantje, ki so prinesli zastavo tunjiških iger brez meja, ter vsi, ki so na kakršen koli način sodelovali na dogodku.

Pravega vzdušja na igrah pa seveda ne bi bilo, če ne bi na naravni tribuni pod tunjiško šolo tekmovalce spremljali zvesti gledalci, ki so glasno spodbujali vse ekipe. In kot je v uvodnem nagovoru povedala predsednica društva Milena Erbežnik Klanšek, dan je bil namenjen veselemu druženju, zabavnim igram in nerodnim prigodam tekmovalcev.

Naj bo tako tudi prihodnje leto.

Barbara Klanšek
Foto: Matjaž Sedušak