Naslovnica / KULTURA / Udarni pankovski Kresnički prvič v živo

Udarni pankovski Kresnički prvič v živo

Po dolgem času, brez dvoma govorimo o desetletjih, ima Kamnik čisto pravi pravcati pank bend, ki je drevi zatresel Smodnišnico.

Band Kresničke se je, po dveh letih ustvarjanja za štirimi stenami lastnega doma, v katerega sta bila člana med državnim “lockdownom” protiustavno zaprta odločil, da svoje ritme in sporočilo ponese med živo publiko.

Na družbenih omrežjih, kjer so Kresničke že precej popularne, poslušalci bend opisujejo z besedami “konceptualni-pank-družbenokritični-satiričnocinični-twopeopleband”, ustvarjalca sama pa o Kresničkah pravita da sta “bend, ki je nastal kot medkoronska družinska terapija, ki zdaj iščeta svoj prostor tudi v postkoronski družbi”.

Besedila, ki se večinoma sestojijo iz besed “demokracija”, “grr”, “ratas” (ratas – Litvansko “obkoli”) ter drugih družbenokritičnih vzklikov se dotikajo aktualnih tem, omenjena je bila tudi Rusija, slovenska vojska in njihove patrije ter valuki, dotaknila pa sta se tudi pedofilije. Polušalci so danes zvečer med drugim “ružili” na komade z naslovi Soseda mi najeda, Kaj nam pa morejo, Nezaposlenim STOP, slišali smo tudi mehke Necine Banane in sočno antipedofilsko izvedbo Sam po parku ter mnoge druge.

Obiskovalci, poslušalci, očividci ter drugi mimoidoči so bili tako danes deležni izjemnega nastopa nove pankovske zasedbe iz Kamnika, na voljo so bile tudi gratis pločevinke piva za žejne, tisti, ki jim hudi pankovski ritmi niso pognali dovolj litrov krvi po žilah, pa so se lahko pogreli ob ognju.

Tako kot kresnice s svojo žarečo zadnjo platjo razsvetljujejo poletne noči nočnim vandrovcem , tako so tudi Kresničke pričele razsvetljevati pot pankovskemu gibanju v Kamniku, nihče pa ne bo presenečen, če bodo skupino kmalu poznali tudi v širši okolici in tujini.