Naslovnica / Napovedi in obvestila / Ugodna smuka in nepozabna sankaška avantura na Veliki planini

Ugodna smuka in nepozabna sankaška avantura na Veliki planini

Zjutraj na smuči, zvečer na sani! Smučišče je odprto vsak teden od četrtka do nedelje, med zimskimi počitnicami pa vsak dan. Prav tako obratuje tudi med prazniki. Smučati pričnemo ob 9. uri, vijugali bomo vse do 16. ure. Takrat bomo smučišče zaprli in pričeli s pripravo prog za nočno sankanje! Spust po 2,4 kilometrov dolgi in razsvetljeni progi je doživetje tako za odrasle kot za najmlajše.

Smučišče se razprostira na višini med 1412 m in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Tik ob vznožju dvosedežnice Šimnovec se nahaja otroška vlečnica Jurček, ki je namenjena najmlajšim ter smučarjem začetnikom. Seveda bo tudi letos za zahtevnejše smučarje obratovala vlečnica Zeleni rob, katera je bila v lanskem letu deležna temeljite prenove.

Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane. Na Veliki planini vsakdo najde nekaj zase – od zahtevnejših pa do tistih, ki so se smučanja šele lotili. Poleg tega smo poskrbeli za ugodne cene smučarskih vozovnic, predvsem ugodne so družinske vozovnice, saj 2 odrasla ter do 4 otroci lahko smučajo za le 40€.

Nočno sankanje na Veliki planini je že mnogim poznano, za tiste, ki se k nam odpravljate prvič, pa nekaj koristnih informacij ter nasvetov. Na začetek proge se obiskovalci povzpnejo z dvosedežnico, ki obratuje ves čas v času sankanja ter tako v povprečju omogoča 6-8 spustov. Prav tako so tudi za nočno sankanje na voljo ugodne družinske vozovnice! V kolikor svojih sani nimate si jih lahko izposodite pri nas in sicer z rezervacijo na telefonski številki 01/8327 258.

Nočno sankanje poteka od četrtka do nedelje od 17. do 21. ure, ko vas zadnja nihalka odpelje nazaj v dolino.

Za vse ljubitelje snega ter umirjenih športov, sprehajanja in avanturističnih raziskovanj, so na voljo za izposojo KRPLJE,  s katerimi se lahko odpravite po sveže zapadlem snegu, saj za krpljanje ne potrebujete urejenih poti in planino raziskujete na popolnoma drugačen način.

Vsak dan  je odprto tudi gostišče Zeleni rob, kjer se lahko smučarji, sankači in pohodniki okrepčate ob odličnih domačih dorotah, toplih napitkih in osvežilnih pijačah. Za sladico pa priporočamo sladke skutine štruklje ali kloštrsko kremšnito!  Okrepčevalnica Skodla je odprta od četrtka do nedelje, v času smučanja in nočnega sankanja.

Letošnja novost so tudi ugodne večdnevne vozovnice za smučanje ter nočno sankanje predvsem za tiste obiskovalce, ki želijo na Veliki planini preživeti aktiven vikend.

Vabljeni na Veliko planino, kjer lahko smučate po naravnem snegu ter doživite čudovito zimsko pravljico! 

Velika planina d.o.o.