Naslovnica / Črna kronika / Uhajanje plina, prometna nesreča in dimniški požar
Simbolična fotografija.

Uhajanje plina, prometna nesreča in dimniški požar

Kamniški gasilci so morali danes posredovati v Poslovni coni Komenda, kjer je prišlo do uhajanja plina, ter v Mengšu, kjer je prišlo do trka tovornega in osebnega vozila, gasilci PGD Komenda pa so včeraj zvečer posredovali na Mlaki, kjer je prišlo do dimniškega požara.

Uhajanje plina

Gasilci so bili danes, ob 12.47, obveščeni, da je na gradbišču v Poslovni coni Komenda, pri delu z gradbenim strojem, prišlo do poškodbe podzemnega plinovoda, kar je povzročilo uhajanje zemeljskega plina.
Na prizorišču so posredovali gasilci PGD Moste in PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka in pooblaščenemu vzdrževalcu plinovoda pomagali zaustaviti uhajanje plina ter s tem preprečili možnost požara ali eksplozije. Sanacijo poškodovanega plinovoda ob pooblaščeni vzdrževalec opravil naknadno.

Prometna nesreča v Mengšu

Ob 13.28 sta v križišču Grobeljske in Slovenske ceste v Mengšu trčila osebno in tovorno vozilo. Na kraju nesreče so posredovali gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče, z absorbentom posuli iztekle motorne tekočine ter pomagali reševalcem NMP Domžale pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci so poškodovanca odpeljali v ljubljanski klinični center.

Dimniški požar v Mlaki

Gasilci PGD Komenda so včeraj zvečer, 28. 11. 2017, ob 18. uri, posredovali v naselju Mlaka pri Komendi, kjer je prišlo do novega primera dimniškega požara. Gasilci so počakali, da so goreče saje nadzorovano pogorele, nato pa očistili dimniško tuljavo ter objekt preventivno pregledali še s termo kamero. Lastnici objekta so nadaljnje kurjenje prepovedali do strokovnega pregleda dimnika, ki ga mora opraviti dimnikar.