Naslovnica / NOVICE / Uradno odprtje dela prenovljene ceste v Podgorju

Uradno odprtje dela prenovljene ceste v Podgorju

V sklopu prireditev v počastitev skorajšnjega praznika Občine Kamnik, je v Podgorju pri Kamniku popoldne potekalo odprtje prvega dela prenovljene podgorske ceste.

Začetek del pri obnovi ceste v dolžini 530 metrov, ki so se zaključila že decembra lani, in so, razen obnove cestišča, zajemala tudi izgradnjo pločnika v dolžini 610 metrov ter izgradnjo avtobusnih postajališč in postavitev javne razsvetljave, se je, kot je v naših krajih domala običajno, nekoliko zavlekel zaradi pogajanj s posameznimi lastniki zemljišč, vendar je vodstvu KS Podgorje, ki jo vodi Grega Cvirn, vendarle uspelo pridobiti vsa soglasja, da se je Občina Kamnik lahko lotila dela.

odprtje dela ceste podgorje 9

 

Vsem prisotnim se je predsednik KS Podgorje Grega Cvirn v priložnostnem nagovoru zato najlepše zahvalil za sodelovanje, pomoč in podporo, nato pa sta skupaj z županom Marjanom Šarcem, ki je zbranim prav tako namenil nekaj besed, cesto odprla s simboličnim prerezom traku v barvah kamniške zastave, ki je bil preko ceste razpet med dvema, posebej za to priložnost postavljenima mlajema.

odprtje dela ceste podgorje 29

 

Nekateri Podgorci sicer pravijo, da je asfalt na voznem delu cestišča položen precej vegasto in neravno, kar pa jih vseeno ni oviralo, da bi se ne razveselili svoje nove pridobitve, še posebej pločnikov in javne razsvetljave, kar bo, kot je v nagovoru poudaril Grega Cvirn, zagotovo pripomoglo k večji prometni varnostni pešcev, zagotovo pa je stanje dosti boljše, kot je bilo prej oz. kot je dejal Grega Cvirn: “Z novo signalizacijo, osvetlitvijo in pločnikom smo, upam da, prispevali k večji varnosti naših otrok, starejših občanov pa tudi vseh, ki ta odsek ceste koristimo. Veseli me, da smo kljub nekaterim začetnim težavam danes priča odprtju tega odseka, še bolj pa me veseli, da je za tako imenovano drugo fazo že skoraj vse nared. Hvala vsakemu posebej, ki je s podpisom ne le prispeval del svoje zemlje, ampak v prvi vrsti prispeval k večji varnosti vseh v Podgorju in tistih, ki v naš kraj prihajajo. V slogi je moč in le v dialogu je mogoč napredek, tudi naše vasi. Hvala vsem, ki to razumete, ki verjamete v delo za skupno dobro.”

Seveda pa Podgorci že nestrpno čakajo, da bo prenovljen tudi preostanek ceste.

Kot je zadnje čase ob podobnih priložnosti že v navadi, je novo podgorsko pridobitev »požegnal« tudi kamniški župnik Luka Demšar, vse skupaj pa se je zaključilo s sproščenim druženjem in zabavo ob pogostitvi ter glasbi.

Za glasbeno popestritev odprtja so poskrbeli člani skupine Bojsi ter obetavna mlada pevka Ana Kutnar, vezna beseda pa je pripadala Nataliji Baumann.

odprtje dela ceste podgorje 39

 

Se pa v Podgorju, na istem mestu kot danes, že kaj kmalu obeta še eno odprtje, saj bo v kratkem pri Centru Cvirn uradno odprta nova ročna avtopralnica, ki je že postavljena in čaka samo še na tehnični prevzem.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve