Naslovnica / NOVICE / Urgence ne damo: Je Ministrstvo za zdravje z lažnimi zagotovili “na suho nategnilo” Kamničane?

Urgence ne damo: Je Ministrstvo za zdravje z lažnimi zagotovili “na suho nategnilo” Kamničane?

Sodeč po pisanju večih različnih medijev , je Ministrstvo za zdravje, katerega predstavniki so še pred kratkim zagotavljali, da naj bi v Kamniku ne prišlo do sprememb na področju ureditve službe nujne medicinske pomoči, “na suho nategnili” prebivalce občin Kamnik in Komenda,  ki so v mesecu dni zbrali kar 11.599 podpisov peticije zoper ukinitev Ambulante nujne medicinske pomoči Kamnik! Bomo morali Kamničani zato, da bomo obdržali svojo Ambulanto NMP, res na ulico?

Na današnji novinarski konferenci naj bi predstavniki Ministrstva za zdravje predstavili osnutek pravilnika nujne medicinske pomoči in novo mrežo izvajalcev le-te, po pisanju več medijev, pa naj bi kamniške ambulante NMP v Kamniku ne bi bilo več, prav tako, pa naj bi bila ukinjena podobna ambulanta v Ormožu. Na Ministrstvu za zdravje naj bi sicer poudarjali, da je predlog pripravila stroka, zdaj pa bodo k razpravi in pripombam povabili tudi zainteresirano javnost, o pravilniku, pa naj bi se lahko izrekle tudi občine. Vse kaže na to, da so bile prve, takrat še neuradne informacije, ki so v občinah Kamnik in Komenda sprožile pravi revolt, povsem točne in so bile vse naše skrbi več kot upravičene, kajti osnutek novega pravilnika zares predvideva ukinitev kamniške ambulante NMP.

Informacijo o tem smo želeli preveriti tudi pri direktorju ZD Kamnik, dr. Sašu Rebolju, ki pa nam je povedal, da o vsem skupaj sploh še ni seznanjen, prav tako pa še ni videl osnutka pravilnika, ki se ga je Ministrstvo očitno odločilo najprej predstaviti medijem.

Z osnutkom novega pravilnika niso seznanjeni niti na Občini Kamnik, župan Marjan Šarec, pa je ob neuradnih informacijah, ki jih je moč zaenkrat razbrati iz posameznih medijev, izrazil precejšnje ogorčenje, saj se je izkazalo, da so bile skrbi in protesti ob (takrat še domnevnih) nedopustnih spremembah, ki jih pripravlja Ministrstvo za zdravje na področju ureditve NMP v Kamniku, več kot upravičene.

Ministrstvu za zdravje smo zato nemudoma posredovali zahtevo za posredovanje osnutka novega pravilnika ureditve službe nujne medicinske pomoči ter pojasnilo v zvezi z ukinitvijo ambulante NMP v Kamniku.