Naslovnica / ŠPORT / Uspešen začetek tekmovalne sezone kamniških borcev s palico

Uspešen začetek tekmovalne sezone kamniških borcev s palico

Priljubljeni mednarodni odprti tekmovanji v disciplini canne de combat, ki ju vsako leto gostijo pariški klubi, so tudi letos privabili številne tekmovalce. Med njimi smo bili tradicionalno tudi člani Canne kluba Kamnik.

Poleg možnosti tekmovalnih izkazov in uspehov nas v Paris vlečeta tudi želja po izmenjavi znanj in izkušenj ter druženje z evropskimi prijatelji in soborci.

Člana Jerca Primc in Xavier Fabiani sta z Olegom Vasyljevim na ekipnem prvenstvu Titis Parisiens 2019 nastopila v že uigrani ekipi It’s a surprise, ki je letos branila dve zaporedni zmagi. V težko pričakovanem preizkusu proti najzahtevnejši rivalski ekipi so se Kamničani izkazali zadovoljivo in borbo končali s tesnim porazom. Z gladkimi zmagami nad vsemi preostalimi ekipami so si v skupnem seštevku točk tokrat priborili tretje mesto.

Individualnega prvenstva Internationaux de France de Canne de combat 2019 se je v marcu udeležila Jerca Primc, ki se je v ženski kategoriji uvrstila na odlično tretje mesto.

Člani Canne kluba Kamnik smo prijetno naporne izkušnje tekmovanj z začetka koledarskega leta že s pridom umestili v program treningov. Pripravljamo se tudi na nastope s področja zgodovinskih evropskih borilnih veščin ter na novo sezono treningov za novince.

M. F.
Foto: Bára Zemanová