Naslovnica / NOVICE / Uspešno zbiranje zamaškov za Urbana

Uspešno zbiranje zamaškov za Urbana

Vrtec Antona Medveda je za Urbana, ki potrebuje gensko terapijo, zbral kar 200 kg zamaškov. 

K zbiranju me je povabila prijateljica Tanja iz Kopra, ki je ena izmed prostovoljk, ki pomagajo mlademu dobrodelnemu društvu Palčica Pomagalčica.

Obrnila sem se na lokalne organizacije in društva, ravnateljica Vrtca Antona Medveda pa je prijazno ponudila tudi sodelovanje vrtca.

Ko sem včeraj zagledala fotografijo predaje zamaškov Dinos centru, ki mi jo je v jutranjih urah poslal hišnik vrtca Marko, ki je v preteklih dneh pridno pobral zamaške po vseh enotah vrtca, sem bila zares vzhičena in vesela, da sem pomagala pri tem, da so se zamaški zbrali in dali naprej za dober namen.

Ob tem pozivam tudi vas, bralce tega članka, da pridno zbirate in prinašate zamaške na katerakoli oddajno mesto, saj s tem tudi naše otroke učimo solidarnosti, tega, da je pomoč drugim pomembna, kar se mi zdi v teh zmedenih časih ena izmed največjih vrednot. Hvala vsem za naprej in nazaj in ne pozabite, da vsak zamašek šteje! Škatla, v kateri lahko pustite zamaške za Urbana, vas čaka tudi pred društvom Makadam na Usnjarski cesti 9 v Kamniku.

​Za konec pa še ​en hec,​ ki je ta teden krožil naokoli,​ ki pa ​je ​tudi malo resničen: ​K​aj ne bi bilo bolj prav, da bi bilo zdravljenje bolnih otrok plačano iz državnega proračuna, za plače poslancev pa bi se zbiralo zamaške in pošiljalo donacije preko sms-ov?

​Renata Rihter,
predsednica Sveta staršev
Vrtca Antona Medveda Kamnik