Naslovnica / Črna kronika / V čelnem trčenju podrl škarpo

V čelnem trčenju podrl škarpo

V Podhruški je nekaj po 4. uri zjutraj prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri se je poškodoval voznik osebnega vozila znamke Audi, ki je vozil iz smeri Sel proti Podhruški ter se čelno zaletel v betonsko škarpo, ki se je v silovitem trčenju podrla.

Kamniške urgentne službe so bile v zgodnjih jutranjih urah, ob 4:13, obveščene, da je v kraju Podhruška prišlo do hujše prometne nesreče s poškodbami in vkleščenjem.

Do nesreče je prišlo, ko je voznik osebnega vozila znamke Audi karavan, med vožnjo iz smeri Sel proti Podhruški, bržkone zaradi neprilagojene hitrosti in tudi spolzkega cestišča, v blažjem ovinku, v katerem pa do prometnih nesreč prihaja precej pogosto, zapeljal s ceste ter po krajši vožnji po travniku čelno trčil v betonsko škarpo, katere dobršen del se je ob silovitem trčenju podrl.

Vse skupaj pa bi se kaj lahko končalo tudi tragično, saj je na istem mestu, kot so povedali očividci dogodka, do podobne, vendar k sreči le manjše nesreče brez večjih posledic, prišlo že nekoliko prej, zaradi česar so se, malo pred mestom nesreče, nahajale osebe, ki so s pomočjo traktorja ravno izvlekle vozilo, nato pa, domala v zadnjem hipu, uspele še pravočasno odskočiti pred bližajočim se Audijem.

Na kraju nesreče so, razen policistov in reševalne ekipe NMP Kamnik, posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali prizorišče, ki so ga tudi osvetlili, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter kasneje očistili še cestišče, poškodovani voznik pa je bil, po oskrbi in nudeni prvi pomoči, z reševalnim vozilom odpeljan na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano.

 

Vzroke in okoliščine prometne nesreče so raziskali policisti, ki so z zbranimi informacijamu ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola, saj je vozniku je preizkus alkoholiziranosti nameril 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog.