Naslovnica / Črna kronika / V centru Kamnika je ponoči znova zagorel avto, tokrat skoraj nov Porsche Macan

V centru Kamnika je ponoči znova zagorel avto, tokrat skoraj nov Porsche Macan

Na ozki Samostanski ulici v središču Kamnika, kjer sta bila pred domala natanko mesecem dni zažgani že dve osebni vozili, je nekaj pred polnočjo znova zagorelo. Ognjeni zublji tokrat zajeli skoraj novega Porscheja Macana, ki pa so ga, še pred prihodom gasilcev, pred popolnim uničenjem prisebno rešili stanovalci, naključni mimoidoči in tudi policisti.

Danes ponoči, nekako pet minut pred polnočjo so bili kamniški gasilci obveščeni, da na Samostanski ulici v Kamniku (znova) gori osebno vozilo. Tokrat je avto zagorel na parkirnem mestu ob stanovanjski hiši na vrhu Samčevega predora oziroma le nekaj deset korakov stran od mesta, kjer sta bili pred mesecem dni zažgani že dve osebni vozili.

K sreči so tokratni požar, zgolj nekaj mesecev starega in kakih 110 tisočakov vrednega vozila zagrebških registrskih oznak, opazili naključni mimoidoči in prebivalci ulice, ki so se, še pred hitrim prihodom gasilcev, najprej s pomočjo posod in vode iz bližnje pipe, nemudoma lotili gašenja, s čimer so širjenje ognja nekoliko omejili in upočasnili vse do trenutka,  ko so z gasilnimi aparati prisebno in učinkovito posredovali bližnji stanovalec, ki je sicer tudi aktivni prostovoljni gasilec in policisti oz. policijska patrulja.

Gasilci, kljub temu, da so bili na prizorišču požara zelo hitro, tako niso imeli več prav dosti dela, so pa avto preventivno pregledali s termovizijsko kamero in pogasili še nekaj manjših tlečih žarišč na bolj nedostopnih delih vozila ter odklopili akumulator. Četudi ogenj tokrat vozila ni v celoti uničil, pa je škoda vseeno precejšnja.

Zakaj in kako je v središču Kamnika oz. na Samostanski ulici prišlo do tokratnega, že tretjega požara vozila v mesecu dni,  zaenkrat sicer še ni znano, saj bodo morali policisti najprej opraviti ogled in izvesti podrobno preiskavo, glede na to, da je do požara prišlo na precej podoben način, kot že v dveh primerih prej, še bolj pa glede na nedavno dogajanje na omenjeni ulici, pa je povsem možno, da je tudi tokrat vozilo nekdo zažgal.

Ker gre že za tretji tovrstni primer na isti ulici v mesecu dni, so prebivalci starega kamniškega mestnega središča vse bolj zaskrbljeni za svojo varnost in varnost svojih vozil, zato se nadejajo, da bodo policisti morebitnega požigalca uspeli čim prej izslediti.