Naslovnica / Napovedi in obvestila / V Glasbeni šoli Skalar je še nekaj prostih mest

V Glasbeni šoli Skalar je še nekaj prostih mest

Glasbena šola Skalar , ki v letošnjem letu obeležuje svojo 5. letnico obstoja, v kamniškem glasbenem in kulturnem prostoru s svojim modernim pristopom, odličnimi pedagoškimi prijemi in prilagajanju učencu dosega zavidljive uspehe. Individualen pristop,  razvoj posluha, muzikalnosti ter tehnično ter muzikalno dovršena izvedba skladb, so standardi, ki jih šola postavlja. Glasbena šola Skalar s svojim delom vzgaja mlade  glasbenike, ki radi igrajo instrument in jim glasba močno polepša vsakdanje življenje.

Šolo vodi priznan pedagog, skladatelj in korepetitor Simon Skalar, ki je povedal, kako je potekal pouk v času pandemije in kakšni so načrti in cilji šole.

“V začetku marca 2020  nas je pandemija Covid-a 19, zaprla med štiri stene. Takoj v začetku pandemije se je naša Glasbena šola Skalar, lotila poučevanja po spletu. Poučevanje on line nas ni presenetilo, saj smo že 14 dni prej preizkusili vse programe in bili pripravljeni, zato so lahko bili tudi realizirani učni načrti in cilji do konca šolskega leta.

Kakšne so prednosti, kakor tudi težave in slabosti, kakšen je socialen vidik in možnosti za nadaljnje poučevanje po spletu, smo učitelji redno spremljali in tudi dodatno ovrednotili z anketo z nekaterimi učenci in učitelji.

Učitelji so se z novim načinom dela in novimi učnimi postopki dobro znašli, zmanjšana je bila edino kvaliteta tona pri video poučevanju, tako da smo uporabljali za višje razrede tudi dodatne avdio posnetke, kjer je zvočna dinamika veliko boljša. Najtežje je bilo učencem začetnikom,ki jih je bilo potrebno dodatno motivirati.

Učenci in učitelji so bili navdušeni nad poučevanju po spletu v dopoldanskem času, saj je bil tak pouk bolj prilagojen učencem. Sodelovanje s starši se je poglobilo, saj so starši aktivno spremljali učni proces in nekateri izmed njih razmišljajo, da bi se tudi sami začeli učiti instrument.

 

Učenci sicer niso več vadili, kot prej, ko so aktivno hodili k pouku, je pa pri socialnem vidiku poučevanja preko spleta, nastajala nova čustvena povezanost. Učenci so z veseljem pričakovali učitelja, ki jih je poklical ob izvajanju pouka in učitelji so tudi z zadržanimi otroci lažje vzpostavili boljši in globlji odnos.

Tako smo ugotovili,  da so učenci imeli pri poučevanju preko spleta visoko motivacijo in da bomo pri pouku v normalnih razmerah lahko uporabljali kombinacijo klasičnega in spletnega poučevanja.

Glasbena šola Skalar je šolsko leto 2019/20 zaključila z uspešnim video nastopom, na katerem so se predstavili učenci kitare, kljunaste flavte, flavte, saksofona, klavirja in violine.

V času epidemije se je spet pokazal pomen glasbe in učenje instrumenta kot neprecenljiva vrednost.”

Učenci so se ob glasbi počutili varni, veselili so se novih dosežkov. Ob svojih posnetkih glasbenih del so si izostrili visoko kritičnost in izboljšali kvaliteto tona in  glasbo obogatili s prečudovito melodiko.

 

Glasba nas spremlja vse življenje in ni človeka, ki ne bi ljubil glasbe. Kakšen užitek je šele, če zna sam kaj zaigrati ali zapeti.

Glasbena šola Skalar je odprta za vse učence od najmlajših do najstarejših in na vseh instrumentih se še najde kakšno mesto za nove učence.

Informacije o vpisu in prostih mestih v Glasbeni šoli Skalar

Obveščamo vas, da imamo trenutno še nekaj prostih mest pri klavirju, kitari, violini ter kljunasti in prečni flavti.
Ker se mesta hitro polnijo vam priporočamo, da z vpisom pohitite.
Več informacij o prostih mestih in vpisu lahko najdete na spletni strani: www.skalar.pro
Kontakt: E-mail: info@skalar.pro | Telefon: 031 226 205

 

V Glasbeni šoli Skalar razvijamo veselje do glasbe, saj nam glasba pomaga prebroditi krize in težave n vsak, si lahko ustvaril svoj majhen glasbeni svet, v katerem je zadovoljen in srečen.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve