Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / V Godiču nastaja rekreacijsko-turistični center

V Godiču nastaja rekreacijsko-turistični center

V Godiču, na obrežju reke Kamniške Bistrice, nastaja rekreacijsko-turistični center, ki ga gradi podjetje Palmieri, odprt pa naj bi bil že prihodnjo pomlad.

Pred časom so med Godičani in tudi Stranjani, ki živijo na nasprotnem bregu reke, precej pozornosti in, kot je v naših krajih v folklorni navadi, tudi nekaj malega razburjena, vzbudila dela, ki so se začela odvijati v nekdanji »Hlevn’kovi gmajni« oz. na Polanah, kot temu predelu tudi rečejo domačini.

Omenjeno zemljišče je namreč pred časom kupilo podjetje Palmieri d.o.o., ki ga zaenkrat sicer bolj poznamo po njihovih oljih in specialnih desertnih vinih s katerimi vse bolj uspešno osvajajo tako domače, kot tudi tuje trge. Najbrž se še spomnite medijske pozornosti, ki ga je požel njihov zanimiv poslovni uspeh, ko so uspeli premožnemu ruskemu kupcu prodati steklenico vina okrašeno z diamantom, za katero je kupec odštel več kot pol milijona evrov.

Kot vse kaže bo vsaj kak evro od izkupička omenjene steklenice vložen tudi v gradnjo rekreacijsko-turističnega kompleksa v Godiču, kjer je podjetje Palmieri, ki ga vodi kamniški direktor Matjaž Zorman, pred časom že začelo z urejanjem zemljišča, ki so ga kupili od zasebnega lastnika.

 

Na približno tri hektare velikem zemljišču, ki se razteza ob Bistrici, nekako ravno nasproti Graditeljeve železokrivnice, so gozdarski delavci izkrčili gozd in ob reki naredili precej veliko čistino, ki je bila, pred kakim tednom, tudi dodobra splanirana in urejena s pomočjo velikega drobilnega stroja – mulčerja, ki je zdrobil tako drevesne panje, kot tudi kamenje in manjše skale, tako da je na prostoru nekdanjega gozda nastala prav lepa čistina oz. jasa, ki bo najbrž, spričo bogate in rahle humusne zemlje, tudi hitro ozelenela.

palmieri godic 6

So pa morali z urejanjem dokumentacije in deli v podjetju Palmieri kar precej pohiteti, saj je grozilo, da jim bo nedavno sprejeti novi Občinski prostorski načrt prekrižal ambiciozne namere o gradnji rekreativno-turističnega kompleksa. Bivši OPN je namreč na tem prostoru še dopuščal gradnjo, medtem ko bi po novem OPN-ju gradnja na tem območju ne bi bila več mogoča, ampak tudi ob dobrem sodelovanju z Občino Kamnik, njihov predstavnik je namreč posebej poudaril, da so na Občini za njihov projekt pokazali precej zanimanja in razumevanja, jim je uspelo vse skupaj še pravočasno izpeljati.

palmieri godic

Kot je moč razbrati iz opisov njihovih načrtov, bo rekreacijski center oblikovan na način, da bo uporabnikom ponudili rekreacijski program, ekonomsko upravičil izrabo prostora in zadostil vsem tehničnim zahtevam, pri čemer naj bi bile upoštevane tako naravne in etnološke vrednote, naravovarstvene usmeritve ter priporočila, kot tudi komunikacijske smeri javnih površin, naravne danosti in lega območja. Za izhodišče pri oblikovanju prostora jim je služila arhitektura in simbolika bližnje Velike planine, po katerih se bo zgledovala tudi podoba večine načrtovanih objektov.

palmieri godic 16

Gradnja centralnega objekta, lesene brunarice, nekakšne kopije pastirskega stanu na Veliki planini, ki naj bi bil po trenutnih načrtih edini fiksni oz. trajen objekt, se je v teh dneh že začela, čez čas pa naj bi se mu, poleg različnih rekreativnih poligonov, pridružile še podobno oblikovane mobilne hišice.

Kako hitro bo gradnja novega rekreacijsko-turističnega centra v Godiču potekala je precej povezano tudi z vremenom, ki gre investitorjem v tem času nedvomno močno na roke, v grobem pa predvidevajo, da jim bo v letošnjem letu, razen urejanja zemljišča, uspelo postaviti centralni objekt ter prostor ograditi z leseno ograjo, medtem ko naj bi bila večina del končana nekako do konca aprila prihodnje leto, saj naj bi bil v času prvomajskih praznikov, če bo vse po sreči, rekreacijski center že odprt.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve