Naslovnica / NOVICE / V gozdu nad Znojilami so se naselile »domače svinje«

V gozdu nad Znojilami so se naselile »domače svinje«

Krajani Sel in Znojil so v zadnjih dneh kar nekoliko zaskrbljeni, saj vse kaže, da so se v njihove kraje začele naseljevati »domače svinje«.

Ko je že kazalo, da bo z novim letom na Selih in v Znojilah znova zavladal blažen mir, so se znova začele dogajati čudne stvari. V gozdu pod cesto nad Znojilami so se namreč začeli pojavljati znaki, da se v njihovem gozdu nameravajo stalno naseliti avtohtone »domače svinje«, ki so si tamkaj, bržkone pod geslom: »Nazaj k naravi!«, že začele opremljati novo bivališče.

V gozd pod cesto so namreč svinjakarji, naj jih prašičja kuga precej pošlata, že pripeljali nekaj bele tehnike starejšega datuma, tamkajšnje prebivalce pa skrbi, da si omenjeni praščenki v kratkem pripeljejo še pohištvo in drugo kramo, ki jo uporabljajo v svojem trenutnem svinjskem bivališču.

 

Žal selitvenega servisa »domačih svinj« ni nihče opazil, ker pa gre za zelo motečo in naravi ter zdravju neprijazno zverinsko sorto, ki je nikakor nočejo za sosede, bodo krajani odslej bolj pozorni na dogajanje v njihovih gozdovih, obenem pa se z lokalnimi lovci tudi že dogovarjajo, da se ob morebitnem novem pojavu omenjene škododelne zverjadi, opravi takojšen izredni odstrel.