Naslovnica / Črna kronika / V hudem čelnem trčenju na Kavranu poškodovani dve osebi

V hudem čelnem trčenju na Kavranu poškodovani dve osebi

Zgodaj zjutraj, ob 3.49, se je na Kavranu oz. na regionalni cesti Kamnik-Ločica zgodila prometna nesreča, ki jo je, zaradi nepravilne smeri vožnje, pozročil 25-letni voznik Audija. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi.

Do nesreče je prišlo na kavranskem klancu kjer sta čelno trčili dve vozili, in sicer terensko vozilo za pregled cest Komunalnega podjetja Kamnik in osebno vozilo znamke Audi. V močnem trku sta bila voznika obeh vozil poškodovana, voznika osebnega vozila, ki je ostal ukleščen v avtu, pa so morali iz razbitin rešiti gasilci.

Kot so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je bilo z  zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja nesreče ugotovljeno, da je nesrečo, zaradi nepravilne strani vožnje, povzročil 25-letni voznik osebnega vozila znamke Audi A4, ki je trčil v vozilo znamke Dacia duster, ki ga je takrat vozil 41-letni voznik.
Oba udeleženca sta v nesreči utrpela lažje poškodbe, s kraja pa sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v Ljubljanski klinični center. V nesreči je nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode. 25-letniku bo zaradi omenjene kršitve izdan plačilni nalog.

Pri nesreči so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja na obeh vozili, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, posuli mesto nesreče z vpojnim sredstvom za vpitje izteklih motornih tekočin ter pomagali reševalcem Nujne medicinske pomoči Kamnik in Reševalne enote Kliničnega centra Ljubljana , ki so oskrbeli oba ponesrečenca in ju prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC.

 

Naj ob tem dodamo, da je letošnje leto za kamniške gasilce izjemno naporno, saj je bila to že njihova 9 intervencija v mesecu februarju, medtem ko so jih v letošnjem letu zabeležili že 28.