Naslovnica / ŠPORT / V Kamniku bo konec tedna SloEnduro in državno prvenstvo v gorskem kolesarjenju

V Kamniku bo konec tedna SloEnduro in državno prvenstvo v gorskem kolesarjenju

V soboto in nedeljo bo Kamnik in tamkajšnji gorskokolesarski klub Calcit Bike Team gostil tekmo v enduru, ki bo štela za državno prvenstvo in serijo SloEnduro. Tekmovalci bodo tekmovali v sedmih kategorijah, in sicer v absolutni, mladinski, članski, master 1 in master 2, ženski in hobi. V soboto se bo tekmovanje začelo ob 8. uri, ko bo ogled proge, ob 18. uri bo prolog, v nedeljo pa je štart prve etape ob 10. uri.

“Pričakujemo okrog 100 tekmovalcev. Med njimi bodo vsi najhitrejši slovenski tekmovalci z Vidom Peršakom na čelu. Gre pa za odprto državno prvenstvo in zato pričakujemo kar veliko tekmovalcev iz tujine. Predvsem iz Avstrije, saj oni nimajo svojega Enduro pokala in se zato precej njihovih tekmovalcev redno udeležuje dirk SloEnduro,” je uvodoma razložil Mohor Vrhovnik iz ekipe kamniških prirediteljev.
“Proga je bila čez vikend do konca pripravljena. Na tem mestu bi se zahvalili vsem,ki so pridno pomagali,saj je bilo dela res veliko. Nekaj odsekov etap je narejenih na novo. Veliko pa je obnovljenih starih kolesarskih poti. Stari grad z urejanje počasi postaja s kolesarskimi progami zelo prepleten hrib in dobro bi bilo, če bi ga začeli tržiti za turiste,” je dodal Vrhovnik in zaključil: “Klub je zelo poznan zaradi močne ekipe in kolesarske šole v disciplini kros. V enduru pa je naša tekmovalna ekipa zelo majhna in zato nam je v čast,da nam je bila kljub temu zaupana organizacija državnega prvenstva.”

Prijave so možne prek: http://prijavim.se/calendar/
Tam lahko vidite tudi seznam prijavljenih tekmovalcev in razpis, ki ga sicer najdete na http://prijavim.se/uploads/razpisi/1324_invitation.pdf
Calcit Bike Team