Naslovnica / KULTURA / V Kotlovnici se po dolgem času ponovno žura

V Kotlovnici se po dolgem času ponovno žura

Mladinski center Kotlovnica je včeraj po mučno dolgem premoru ponovno odprl svoja vrata za koncerte.

Na prvem koncertu v živo po dveh letih, zadnji se je odvil šestega marca 2020, sta v Kotlovnici nastopila energična mladca Killa Brin in DaGemini, nadobudna kamniška raperja, ki sta glasbe in koncertov stradano publiko z ritmi hiphopa popolnoma navdušila.

Omenjena rimarja sta nastopila prva, v okviru mladinskega projekta probahodniK, ki je namenjen pregledu lokalne glasbene scene in odkrivanju mladih kreativcev, glasbenih ustvarjalcev in skupin pa se bodo v prihodnjih tednih zvrstili še Before Time, Echoes, Navihani Štumfki in Teja Poljanšek.

O projektu so z MC Kotlovnica zapisali takole: »Sodelujoči glasbeniki ali zasedbe so morale poslati dve avtorski še neobjavljeni skladbi, le-te pa so prišle pod drobnogled prekaljene strokovne žirije. Blaž Flerin, Matic Smolnikar in Gašper Selko so prejeli dvanajst skladb šestih različnih zasedb, ki so postale del prve izdane kompilacije na Kamniškem. Sodelujočih zasedb ne krasi le mladost, temveč raznolikost in profesionalni pristop k ustvarjanju … Če se je že pred časom iz ljubljanskih ulic, ”bend placov” in podobnih ustvarjalnih prostorov govorilo o tako imenovani ”kamniški sceni”, je kompilacija živi dokaz, da je le-ta še kako živa in da jo je potrebno negovati še naprej.«

Vabljeni torej naslednji petek v mladinski center, kjer lahko podprete mlade ustvarjalce ter se po več kot dveh letih tihe kotlovnice prepričate na lastna ušesa, če so skupine in publika še tako udarni, kakor pred dvema letoma.