Naslovnica / NOVICE / V Mekinjah so odprli učilnico na prostem

V Mekinjah so odprli učilnico na prostem

V popoldanskih urah so pri Podružnični šoli Mekinje slovesno predali namenu novo učilnico na prostem.

Vrednost investicije je znašala približno 33.000 evrov, s finančnimi viri pa sta sredstva zagotovili Občina Kamnik, približnodve tretjini, in Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik, približno eno tretjino.

ucilnica na prostem mekinje 7

Ravnatelj Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik Rafko Lah se je ob današnjem dogodku zahvalil za sodelovanje ucilnica na prostem mekinje 3Občini Kamnik in vsem, ki so pripomogli k nastajanju učilnice na prostem: »Učenci bodo učilnico na prostem lahko uporabljali za učenje, raziskovanje, izvajanje kulturnih dejavnosti in igro. Z občasnim izvajanjem pouka na prostem, ki omogoča izkustveno učenje, in alternativnimi metodami poučevanja bomo učencem popestrili pouk, našo šolo pa naredili še prijaznejšo. Skrb za okolje, uporabna znanja in naravoslovne kompetence, ki od posameznika zahtevajo odgovoren odnos do narave, moramo pričeti graditi že pri najmlajših. Učilnico na prostem smo pričeli načrtovati tudi zaradi ideje, da je naša naloga in skrb za naš edini skupni planet Zemljo in da otroke učimo za življenje. Učenci, učitelji in starši naše šole so in še bodo izražali zadovoljstvo z boljšimi učnimi pogoji od danes naprej tudi zaradi novozgrajene učilnice na prostem.«

Župan Marjan Šarec je čestital strokovnim sodelavcem kamniške podružnične šole za novo pridobitev, ki jo bodo učenci s pridom uporabljali ter jim na poti učenja v učilnici na prostem zaželel obilo prijetnih dogodivščin, zanimivih zgodb in novega znanja: »Učilnica na prostem je bila že kar nekaj časa želja učenk in učencev, seveda pa tudi učiteljic in učiteljev. V njej upam, da se bodo učenke in učenci dobro počutili, saj bodo na prostem, v naravi, morda malce bolj sproščeni. Mekinjska šola je lepa, je pomemben dejavnik v kraju, ta investicija pa doprinos k sobivanju Mekinjske šole s krajem. Hvala lepa vsem, ki ste sodelovali pri investiciji.«

Za kulturno popestritev so poskrbeli učenci Otroškega pevskega zbora, na harmoniki Marcel, Anže in Matjaž, učenci prvega razreda so nas navdušili s točko »Hello, hello«, zabavala nas je skupina učencev s točko »Jakobove težave«, učenci drugega razreda pa so nam pomahali v slovo s točko »Goodbye«.

ucilnica na prostem mekinje 9

 

S slavnostnim prerezom traku so učilnico svojemu namenu predali župan Marjan Šarec, ravnatelj Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik Rafko Lah in vodja Podružnične šole Mekinje Ivanka Svetec.

ucilnica na prostem mekinje 15

Vir in fotografije: Občina Kamnik

X