Naslovnica / NOVICE / V Podgorju vsako jutro telovadijo že deset let

V Podgorju vsako jutro telovadijo že deset let

Skupina Šole zdravja – Podgorje pri Kamniku,  ki jo že od začetka vodi triinosemdeset letna prostovoljka Ivica Vrtačič, že deset let telovadi vsako jutro.

V ponedeljek, 16. maja 2022, je kamniška skupina Šole zdravja Podgorje obeležila 10. obletnico delovanja v svoji zeleni oazi v Športnem parku Podgorje. Zdaj že deset let od ponedeljka do petka vztrajajo pri jutranji telovadbi na isti lokaciji.  Ob 7.30 začnejo in v pol ure razgibajo vse sklepe in vse mišične skupine.  Tokrat se jih je na jutranji telovadbi zbralo 36, nekaj članov je prišlo iz skupine Keršmančev park in Eko Godič. Štirinajst članic in članov skupine Podgorje je prejelo Pohvale za desetletno vztrajnost pri jutranji telovadbi “1000 gibov”.  Vadbo je vodil strokovni sodelavec društva Andraž Purger, prof. športne vzgoje.  Spotoma je opozarjal na pravilno izvajanje določenih vaj, na koncu pa je vse udeležence pohvalil za zelo dobro izvajanje vadbe “1000 gibov” v celoti.

Na začetne korake jih je spomnila vodja skupine Podgorje Ivica Vrtačič: “Pred desetimi leti se je zbrala skupina desetih zavzetih upokojenk in dveh upokojencev ter začela z jutranjim izvajanjem “1000 gibov”. Skupina se je hitro večala in danes, ko mineva 10 let naših srečanj, se nas zbere tudi do 25. Vsako jutro prihajamo iz različnih koncev Kamnika, Duplice, Podgorja, Vodic, včasih celo iz Domžal.

Za svojo lokacijo v zeleni oazi sredi gozda se zahvaljujejo športnemu društvu Podgorje, ki jim je dalo v uporabo to igrišče. “Srečujemo se vsak delovnik ob 7.30 zjutraj, po končani polurni vadbi pa razgibamo še grla z eno od naših treh himen ali pa še kakšno lepo domačo pesem zapojemo. Takrat ko mi pojemo, včasih tudi ptice okrog nas za trenutek utihnejo,” nam veselo razlaga Ivica.

Slavnostne telovadbe sta se udeležili tudi Martina Erman, članica upravnega odbora društva,  in Neda Galijaš, medijski promotor Društva Šola zdravja. Skupaj sta podelili pohvale štirinajstim članom, ki pri jutranji telovadbi vztrajajo že deseto leto.  Podelili sta tudi nagrado Društva Šola zdravja, ki jo društvo že nekaj let podeljuje svojim članom prostovoljcem za izjemne dosežke v preteklih letih. Med dvaindvajsetimi letošnjimi nagrajenci je tudi vodja skupine Podgorje, že omenjena gospa Ivica Vrtačič. Skupino vodi od samih začetkov in je vsem za zgled, kako je treba skrbeti zase in za kondicijo, saj pri svojih častitljivih 83 letih še vedno vse vaje obvlada brezhibno.

 

»Res se imamo lepo. Kot vodja skupine bi se rada še posebej zahvalila vsem članicam in članom naše skupine. Skupaj skrbimo za zdravje ne glede na letni čas in vreme, pa tudi druge tegobe nam ne morejo do živega. Hvala vsem za vaš čas, energijo in dobro voljo, ki si jo izmenjujemo ob jutranjih druženjih. Želim si, da bodo naša srečanja še naprej potekala tako prijetno in veselo. Začnimo novo desetletje našega gibanja tako korajžno in veselo, kot smo se ga lotevali doslej,” je z zahvalnimi in spodbudnimi besedami gospa Ivica Vrtačič zaključila svoj nagovor članom.

Neda Galijaš