Naslovnica / NOVICE / V podjetju Goline d.o.o. občinskemu svetniku Marku Šarcu, zaradi opozoril o sodih v Šmarci, očitajo žaljenje, blatenje in širjenje neresnic

V podjetju Goline d.o.o. občinskemu svetniku Marku Šarcu, zaradi opozoril o sodih v Šmarci, očitajo žaljenje, blatenje in širjenje neresnic

Na informacije občinskega svetnika Marka Šarca, ki je na več različnih naslovov poslal fotografije sodov z vnetljivimi in domnevno nevarnimi snovmi, so se odzvali v podjetju Goline d.o.o., ki so v pismu zapisali, da naj bi šlo za nenevarne sode, ki jih omenjeno podjetje prevaža iz Heliosa v Francijo. Po navedbah podjetja je strah krajanov povsem odveč, Jan Jemec iz podjetja Goline d.o.o. pa informacije občinskega svetnika Marka Šarca, ki je tudi prostovoljni gasilec, označuje za zahrbtne in neresnične, Marku Šarcu pa očita žaljenje in blatenje podjetja.

V odgovoru na prispevek V Šmarci so zaskrbljeni zaradi sodov z nevarnimi snovmi so v podjetju Goline d.o.o. zapisali:

Spoštovani,

danes smo bili seznanjeni z vašo objavo na portalu Kamnik.info: https://www.kamnik.info/v-smarci-so-zaskrbljeni-zaradi-sodov-z-nevarnimi-snovmi/
Pozivamo vas, da nemudoma odstranite objavljen članek, saj ne temelji na preverjenih in neresničnih dejstvih.

Navajate, da naj bi šlo za neprimerno skladiščenje vnetljivih in nevarnih snovi,  kar ne drži. Gre za nenevarne sode, ki jih tudi večkrat prevažamo iz podjetja Helios, Domžale v Francijo. Blago je popolnoma nenevarno, brez ADR označb. Blaga nismo skladiščili, temveč je bilo zaradi optimizacije stroškov preloženo z enega vozila na drugo, medtem pa je bilo seveda za kratek čas tudi zloženo na tleh.

Tudi sicer naša vozila niso opremljena z ADR certifikatom, zato nevarnega blaga tudi ne moremo/smemo ne skladiščiti, zato z nevarnimi snovmi nikoli nimamo opravka. Prav tako se lokacija nahaja v industrijskem predelu na območju Šmarce, ki je ustrezno varovano, tako da je strah krajanov popolnoma odveč. Laž je tudi izjava, da je na tej lokaciji že gorelo, saj odkar smo na tej lokaciji, še ni prišlo do nikakršnih težav, sploh pa ne do požara.

Poziv krajanov Šmarce torej ni dosegel svojega namena, saj je smo za informacijo o navedenem izvedeli ravnokar preko vašega portala. Noben od močno zaskrbljenih krajanov nas ni poklical ali kako drugače kontaktiral, da bi mu uspeli pojasniti, da je skrb odveč, temveč so le zahrbtno objavili neresnice ter neprimerno in brez dokazov obtožili naše podjetje. In seveda so bili sodi že odstranjeni, saj so bili prepeljani na dostavo. Vendar gre za dokaj reden prevoz, tako da lahko pričakujete, da se bodo nedvomno spet pojavili.

Ne vemo, kaj je povod za konstantno nagajanje, namerno žaljenje in blatenje našega imena s strani g. Šarca, vendar bomo ukrepali, saj nam je dovolj tovrstnega pritiska. Kljub vsemu bomo z delom nadaljevali, zadevo pa predali naši pravni službi. V kolikor še vedno obstajajo dvomi o pravilnem ravnanju, predlagam, da se dogovorimo za sestanek in zadevi pridemo do dna.

Vas pa naprošamo, da v bodoče preverite dejstva. Pričakujemo, da boste sporno objavo nemudoma umaknili in se nam za blatenje tudi javno opravičili.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav,
Jan Jemc, Goline d.o.o.