Naslovnica / Črna kronika / V Qlandiji razbili vrata in poskušali ukrasti bankomat

V Qlandiji razbili vrata in poskušali ukrasti bankomat

Ponoči so neznanci v trgovskem centru Qlandija na Duplici uprizorili pravo filmsko tatvino bankomata, saj so vrata nakupovalnega centra razbili kar s kombijem.

Okrog pol tretje ure zjutraj so neznanci iz spodnjega hodnika nakupovalnega centra Qlandia poskusili ukrasti samostoječ bankomat, pri čemer se niso preveč zamujali z vlamljanjem vrat, ampak so le-ta razbili in podrli kar z večjim kombijem, ki so ga zapeljali v vhod. Pri tem so poškodovali tudi protipožarni sistem, ki je začel škropiti vodo, sprožen požarni alarm pa je aktiviral tudi večje število kamniških gasilcev, ki jim je bilo javljeno, da je v Qlandiji prišlo do požara.

bankomat qulandia 2

 

Lumpom bankomata sicer ni uspelo odpeljati, saj so ob hitrem prihodu varnostnikov zbežali še preden so uspeli dokončati svoj nečedni posel, vseeno pa so naredili kar precej škode, nekoliko pa bo ovirano tudi današnje poslovanje nakupovalnega centra.

Kot nam je v telefonskem pogovoru dejal Jernej Vombergar, vodja nakupovalnega centra Qlandia Kamnik, bo nakupovalni center, kljub nočnemu dogodku, danes obratoval nemoteno, le dostop iz garaže bo kako uro ali dve še zaprt.

qulandia vlom

Gasilci so se na poziv, da v nakupovalnem centru gori, odzvali s petimi vozili, na prizorišče pa je prišlo 14 gasilcev PGD Kamnik in 9 gasilcev PGD Duplica. Gasiti jim k sreči ni bilo potrebno, so pa pomagali zapreti vodo, policistom pa razsvetlili prizorišče vloma.

Uradnega poročila Policije zaenkrat še nimamo, ga bomo pa objavili takoj, ko ga prejmemo.