Naslovnica / Črna kronika / V Šmarci je ponoči pogorel avto

V Šmarci je ponoči pogorel avto

Gasilci so ponoči posredovali v Šmarci, kjer je pod nadstreškom ene izmed stanovanjskih hiš zagorelo osebno vozilo, ogenj pa ogrožal tudi stanovanjski objekt.

Malo po tretji uri zjutraj so bili gasilci obveščeni, da je njihova pomoč potrebna na Sončni ulici v Šmarci, kjer je pod nadstreškom pri stanovanjski hiši zagorelo parkirano osebno vozilo.

 

Posredovali so gasilci PGD Kamnik in PGD Šmarca, ki so s hitrim posredovanjem uspeli preprečiti, da bi se požar z osebnega vozila razširil tudi na stanovanjski objekt.

Kljub hitremu posredovanju gasilcev je bilo osebno vozilo znamke Volkswagen v požaru povsem uničeno, ogenj pa je uničil tudi plastično oblogo nadstreška.

Razen gasilcev so na kraju požara posredovali tudi policisti, ki bodo poskušali raziskati vzroke požara.

S Policijske uprave so zaenkrat sporočili zgolj to, da v dogodku ni bil nihče poškodovan ter da je vozilo je pogorelo v celoti, poškodovana pa sta bila tudi nadstrešek in pročelje stavbe, medtem ko vzrok požara še ni znan, bo pa, po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih, o vseh ugotovitvah obveščeno pristojno okrožno državno tožilstv.

Kot je soditi po izjavah nekaterih očividcev nočnega požara v Šmarci, pa obstaja precej velika možnost, da je bil tudi tokratni požar bržkone podtaknjen.

Fotografije: PGD Šmarca

X