Naslovnica / Črna kronika / V Šmarci so ponoči odjeknili streli
Simbolična fotografija

V Šmarci so ponoči odjeknili streli

Krajane dela Šmarce, nedaleč stran, kjer je prejšnjo noč odjeknila eksplozija odvrženega pirotehničnega sredstva, je danes ponoči zbudilo streljanje.

Prebivalci Šmarce postajajo vse bolj vznemirjeni in zaskrbljeni za lastno varnost, saj se v njihovi vasi, v kateri stanuje tudi predsednik vlade, očitno dogaja nekaj precej nenavadnega. Kot smo poročali že včeraj, je noč poprej pri stanovanjski hiši na Habjanovi ulici odjeknila eksplozija pirotehničnega sredstva, ki sta ga tamkaj odvrgla še neznana storilca, danes ponoči, nekaj pred eno uro zjutraj, pa je v Šmarci v noč odjeknilo tudi več strelov.

Po pripovedovanju občanov, ki jih je nočno streljanje zbudilo in vznemirilo, nekatere pa vsaj nekoliko  tudi prestrašilo, je bilo kakih pet strelov, domnevno iz pištole, sproženih iz avtomobila, ki je bil parkiran na makadamskem parkirišču pri železniškem prehodu na Korenovi, avto neznane znamke pa je potem naglo in s precejšnjo hitrostjo odpeljal v smeri proti Mengšu.

Vse skupaj je še toliko bolj nenavadno, saj naj bi se streli v Šmarci razlegli le malo po tem, ko naj bi, po navedbah občanov, po tamkajšnjih ulicah naredili obhod tudi policisti oz. kriminalisti v civilu, nekateri tamkajšnji prebivalci pa nočno streljanje povezujejo z dogodki iz prejšnje noči.

Za informacije o nočnem streljanju v Šmarci smo zaprosili tudi Policijsko upravo Ljubljana, od koder pa so sporočili, da policisti Policijske postaje Kamnik o dogodku niso bili obveščeni, niti ga niso obravnavali.