Naslovnica / Črna kronika / V sočasnih nesrečah pri Stolu je bilo udeleženih pet vozil

V sočasnih nesrečah pri Stolu je bilo udeleženih pet vozil

V zgodnjih popoldanskih urah, okoli 13:40, je na Ljubljanski cesti, na Duplici pri nekdanji tovarni Stol, prišlo do dveh, domala sočasnih prometnih nesreč, v katerih je bilo udeleženo pet vozil, med katerimi je eno celo zagorelo.

Po podatkih, ki jih je posredovala Policijska uprava Ljubljana, je do prve nesreče prišlo, ker je 61-letni voznik tovornega vozila vozil na prekratki varnostni razdalji, zaradi česar je trčil v ustavljajoče se osebno vozilo pred seboj.

V nesreči je bila lažje poškodovana sopotnica v osebnem vozilu, ki so jo oskrbeli in ji nudili prvo pomoč reševalci NMP Kamnik. Policisti pa so oba voznika preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da nihče od njiju ni vozil pod vplivom alkohola, povzročitelju pa so izdali plačilni nalog.

Domala sočasno in le nekaj metrov stran od prve nesreče, pa je, prav tako zaradi premajhne varnostne razdalje, prišlo do še ene nesreče oz. verižnega trčenja.

Nesrečo je zakrivila 34-letna voznica, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji in zato trčila v vozilo 56-letnega voznika, ki je ustavil v koloni, sila trka pa je omenjeno vozilo odbilo naprej v tretje stoječe vozilo, ki ga je vozil 24-letni voznik.

V nesreči se je 56 letni voznik lažje poškodoval, nihče izmed voznikov, ki so bili udeležen v nesreči, pa ni vozil pod vplivom alkohola. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Na prizorišču obeh nesreč so, razen policistov in reševalcev NMP Kamnik, posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče, pogasili začetni požar na enem izmed vozil, odklopili akumulatorje in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, obenem pa pomagali pri odstranjevanju vozil s cestišča.

 

X