Naslovnica / NOVICE / V središču Kamnika bo ognjeno

V središču Kamnika bo ognjeno

Pomemben del Pravljičnega Kamnika predstavljajo tudi prireditve v centru mesta. Zato je Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik poskrbel tudi za pestro dogajanje v mestnem središču. Prejšnji teden so navdušili Čarostrelci – festival ognjenih skulptur in Snežna Kraljica, predstava na Malem gradu, prihodnji teden pa se pestro ognjeno dogajanje nadaljuje z dvema ognjenima predstavama.

V sredo, 26. decembra, bo ob 20. uri v parku Evropa predstava Pilenai v produkciji KD Priden Možic. Gre za predstavitev legende o litovski trdnjavi, zadnjem oporišču poganstva. Predstava je prepojena z ognjem in je pravi spektakel uličnega teatra.

V četrtek, 27. decembra, pa bo ob prav tako ob 20. uri in prav tako v parku Evropa predstava Šola za zmaje v produkciji Cirkuške skupine Čupakabra. Gre za ognjeno predstavo, ki obiskovalce popelje pod Zmajevsko goro, z malo sreče pa lahko postanete diplomirani zmaj.

Pri obeh predstavah bodo za varnost poskrbeli gasilci PGD Kamnik. Organizatorji obiskovalce naprošajo, da zaradi varnosti upoštevajo navodila organizatorjev ter gasilcev.

Bliža pa se tudi vrhunec zaključnih prireditev v sklopu Pravljični Kamnik. Konec leta 2018 bo namreč potekal v zvokih popularnih skupin AC/DC, Queen, ABBA in The Beatles. 29. in 30. decembra bodo namreč nastopile tako imenovane tribute to glasbene skupine. Organizirano bo tudi fotografiranje z njimi. Silvestrovali pa boste lahko od 22. ure dalje s skupino Joker.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik