Naslovnica / Trači in tračnice / V Stranje je pripeljal vlak

V Stranje je pripeljal vlak

Da bo zgrajen dolgo načrtovani drugi tir, bo najbrž preteklo še precej vode, medtem pa je danes v Stranježe pripeljal vlak, ki se je ustavil na železniški postaji Mirja 40.

Prebivalce Spodnjih Stranj je danes v poznopopoldanskih urah presenetilo piskanje vlaka, saj je prvič v zgodovini kraja pod patronatom sv. Benedikta pripeljal pravi pravcati vlak.

Ideje o tem, da bi se kamniško železniško progo potegnilo vsaj do Stahovice, so sicer že precej stare, ampak spričo pomanjkanja sredstev, drugi tir bo namreč zelo drag, stranjski vlak trenutno vozi zgolj do Spodnjih Stranj, natančneje do železniške postaje z oznako Mirja 40 oz. do Pernetovih, kjer nocoj najbrž ne bodo šli prav kmalu spat.

Kljub pustnemu času, pa vlak v Stranje ni pripeljal kot del kake pustne povorke, ampak kot darilo presenečenja za slavljenko Mirjo, ki je napolnila štiri desetletja, navihano razpoloženi prijatelji pa so ji, namesto običajnega mlaja oz. rože, spričo njene profesije, pripeljali kar pravi vlak, katerega kompozicijo so sestavili na bližnji ranžirni postaji.

Pri tem se je domala povsem uresničila železničarska šala: »S čim ste pa prišli?« »Z vlakom?« »Ja, kje ste ga pa parkirali?«, kajti vlakovna kompozicija z železničarji in potniki, se je namreč ustavila na dvorišču, od koder se ne bo premaknila vse dotlej, dokler, enkrat pozno ponoči, ne dobi zelene luči za odhod.

O presenečenju, ki je slavljenki vzelo sapo in ji na oči privabila tudi kako solzo sreče ter presenečenja, najbrž ne gre zgubljati besed, Mirji pa, skupaj z njenimi simpatično “ubrisanimi” železniškimi prijatelji, želimo vse najboljše za rojstni dan.