Naslovnica / Napovedi in obvestila / Vabljeni na gasilsko veselico v Stranjah

Vabljeni na gasilsko veselico v Stranjah

Gasilke in gasilci PGD Kamniška Bistrica vas v soboto, 29. avgusta 2015, vabijo na slovesen prevzem novega gasilskega vozila – cisterne in veliko veselico z ansamblom Veseli svatje.

Slavnostna gasilska parada bo od Graditelja proti igrišču na OŠ Stranje, kjer bo glavni prireditveni prostor, krenila ob 18. uri. Sledil bo slavnostni prevzem in blagoslov novega vozila, na katerega so v PGD Kamniška Bistrica čakali kar nekaj let, nato pa bo, upamo, da po ne preveč dolgih govorih gostov in slavnostnih govornikov, sledila veselica z ansamblom Veseli svatje, ki se utegne zavleči pozno v noč oz. vse do zgodnjih jutranjih ur.

Gasilke in gasilci PGD Kamniška Bistrica bodo pripravili tudi bogat srečelov z lepimi nagradami, bogata in nekoliko drugačna, pa bo tudi gostinska ponudba, saj bodo na veselici, razen jedi z žara, ponudili tudi okusne jedi izpod peke, za kar bosta poskrbela lokalna mojstra jedi izpod vročega pokrova Tone in Dejan.

Prireditev bo z vezno besedo v galop pognal Damjan Krmavnar, Veseli svatje pa bodo, kot že rečeno, godli in igrali vse do jutranjih ur.

veseli svatje

Ker so veselice v Stranjah precej redka zadeva, je pod nobenim pogojem ne smete zamuditi, gasilci in gasilke PGD Kamniška Bistrica, pa se vsem, ki so jim že, ali pa še bodo pomagali pri izvedbi veselice, že v naprej najlepše zahvaljujejo.

Vljudno vabljeni!